Яка ситуація з коронавірусом у Луцькій міській лікарні

Яка ситуація з коронавірусом у Луцькій міській лікарні

Усього у Луцькій міській клінічній лікарні лабораторне дослідження зразків (ПЛР) на виявлення вірусу COVID-19 були взяті у 121 працівника, серед яких виявили 7 позитивних результатів без клінічних проявів захворювання.

Про це повідомив у фейсбуці начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Володимир Лотвін, розповідаючи про те, яка зараз ситуація з коронавірусом у медзакладі.

Також він повідомив, що відділення лікарні зараз працюють.

«Більше половини ліжкового фонду зарезервовано в зв’язку з призупиненням планової госпіталізації для забезпечення ургентної допомоги хворим міста та області з соматичними (неінфекційними) захворюваннями», – зазначив головний медик Луцька.

За його словами, працівники, у яких виявили позитивні результати коронавірусу, перебувають в умовах самоізоляції.

«Наприкінці рекомендованого періоду ізоляції всіх їх двічі лабораторно обстежено (ПЛР). Перші дослідження (ПЛР) дали негативні результати. 13 квітня взято матеріали на повторні ПЛР. Всі працівники без ознак респіраторних захворювань, почувають себе добре», – запевнив Лотвін.

Окрім того, він нагадав про двох пацієнтів, які були скеровані сімейними лікарями для дообстеження і лікування в умовах стаціонару. Їх після лабораторного підтвердження захворювання на COVID-19 перевели у Волинську обласну інфекційну лікарню.

«Госпіталізація згаданих пацієнтів була регламентована діючими на той час нормативно-розпорядчими документами», – написав посадовець.

Нагадаємо, раніше пацієнтів із пневмонією або з підозрою на цю хворобу сімейні лікарні направляли до міської лікарні. Тут їх  дообстежували, а потім, відповідно до показань, направляли до інфекційної. Віднедавна таких хворих почали направляти одразу в інфекційну лікарню.

За словами Володимира Лотвіна, у Луцьій міській лікарні з 10 лютого запроваджено карантин через перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на ГРЗ та грип.

«Відповідно до наказу управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації від 17 березня 2020 року №117-од «Про оптимізацію заходів щодо профілактики поширення гострого респіраторного захворювання, спричиненого COVID-19» припинено планову госпіталізацію та виконання планових оперативних втручань, заборонено відвідування пацієнтів. В закладі розроблені алгоритми дій персоналу щодо надання допомоги пацієнтам з соматичними захворюваннями та високим ризиком потенційного інфікування COVID-19. За рахунок припинення планової госпіталізації зменшилася кількість хворих у стаціонарі», – зазначив начальник управління.

Окрім того, він запевнив, що персонал в достатній кількості забезпечений засобами індивідуального захисту, наявна достатня кількість дезінфікуючих засобів, антисептиків та експрес-тестів на COVID-19.

Також Володимир Лотвін розповів, як діє працівник лікарні, якщо виявляє особу, у якої може бути діагностований COVID-19.

За його словами, він реєструє випадок в формі первинної облікової документації № 060/о «Журнал обліку інфекційних захворювань» та заповнює форму первинної облікової документації № 058/о «Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання, харчове, гостре професійне отруєння, незвичайну реакцію на щеплення». Він інформує керівництво закладу для організації подальшого клінічного спостереження, своєчасної медичної допомоги та протиепідемічних заходів індивідуального рівня і на рівні громади.

«У строк до 2-х годин з моменту встановлення випадка COVID-19, за ф. № 058/о, інформує лабораторний центр МОЗ України за адміністративно-територіальною належністю», – розповідає медик.

«У разі поступлення особи, яка відповідає визначенню випадку COVID19, в заклади охорони здоров’я, що надають цілодобову стаціонарну медичну допомогу, проводиться відбір зразків матеріалів та забезпечується транспортування з відповідним направленням відібраних зразків у лабораторний центр МОЗ України за адміністративно-територіальною належністю (ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України»)», – додав він.

7 квітня юрист Василь Нагорний створив петицію, у якій просив управління охорони здоров’я Луцької міської ради прозвітувати про стан справ у КП «Луцька міська клінічна лікарня» щодо протидії поширенню коронавірусу. Петиція набрала 329 голосів при необхідних 300.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Заговори, щоб я тебе побачив. Кейси для волинського губернатора
Наступна новина В Україні – 3764 випадків коронавірусу. На Волині – 100
Останні новини
Схожі новини