Тероборонівці на Волині випробували бронеавтомобіль «Вовкулака»

Тероборонівці на Волині випробували бронеавтомобіль «Вовкулака»

Бійці тероборони на Волині, що охороняють наші північні рубежі, зробили собі унікальний бронеавтомобіль, назвавши його «Вовкулака».

В його основу поклали БРДМ-2, отриманий від рятувальників. Цікаво, що такі машини почали випускатись рівно 60 років на «ГАЗі» і вже давно застаріли, – пише АвтоЦентр.

Тож БРДМ-2 вирішили дати друге життя, заручившись підтримкою місцевих волонтерів. З рідного залишили лише бронекорпус, та й той модернізували – прорізали в бортах двері та зробили підніжки для зручнішої посадки-висадки десанту. Башту майстрам підігнали зі східного регіону від трофейного російського БТР.

Стародавній і ненажерливий карбюраторний двигун V8 замінили на більш економічний дизель від вантажівки Mercedes-Benz, звідти взяли й коробку передач. Щоправда, новий силовий агрегат вимагав більше місця, а тому «Вовкулака» втратив водометний двигун і вже не може плавати. Машину також полегшили, прибравши додаткові колеса з-під днища. У результаті вийшов дуже зручний та ефективний бронеавтомобіль, озброєний великокаліберним кулеметом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ДТП у Луцьку: біля «Променя» зіткнулися маршрутка та «Ауді»
Наступна новина У Луцькому зоопарку відновили екскурсії
Останні новини
Схожі новини