Топ порад, як сказати переїданню «стоп»

Топ порад, як сказати переїданню «стоп»

Вчені продовжують переконувати, що для насичення організму потрібно набагато менше їжі.

За один прийом їжі варто їсти рівно стільки, скільки потрібно для функціонування організму. Зазвичай ми не прислухаємося до свого тіла і їмо, поки тарілка не стане порожня, але є прості правила, які допоможуть впорається з постійним переїданням. Про це повідомляє Clutch.ua.

Маленький посуд

Науковий експеримент провели в Корнельському Університеті. Було набрано 85 учасників, які мали наповнити свої миски морозивом, але при цьому їм були видані тарілки різного розміру. Одні отримали маленькі, інші відповідно, великі.

За результатами експерименту у великих тарілках виявилося на 31% морозива більше, ніж у маленьких. Так можна чинити з щоденними прийомами їжі і ви помітите, як зменшаться порції обіду.

Заборона на соціальні мережі

Дослідження в Американському журналі клінічного харчування показало, що люди, які їли і одночасно грали в пасьянс, відчували себе менш ситими і в підсумку для насичення з'їдали більше калорій в день, що їм реально потрібно. Для того, щоб їсти менше, слід робити це в спокійній, вільної від соціальних мереж і телевізора обстановці.

50% раціону – овочі

Овочі низькокалорійні і багаті клітковиною, яка здатна наповнювати шлунок. Обід, половина якого займає овочі буде поживним і корисним.

Склянка води

Вчені радять перед кожним прийомом їжі випивати стакан води. Він наповнить шлунок і, швидше за все, за обідом ти з'їси менше. Справа в тому, що ми часто плутаємо голод з спрагою, відповідно і з'їдаємо більше, ніж потрібно.

Виключи спокуси

Шкідливі перекуси – частина традиції переїдання за день. Не варто випробовувати силу волі, краще просто прибрати з кухні всі спокуси у вигляді чіпсів, печива, цукерок, шоколаду та іншого.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькрада оновила графік прийому громадян. РОЗКЛАД
Наступна новина Нагородили найкращих лісівників Волині. ФОТО
Останні новини
Схожі новини