ТОП-10 фільмів з дитинства, які подарують різдвяний настрій

ТОП-10 фільмів з дитинства, які подарують різдвяний настрій

Брюс Вілліс у костюмі рожевого кролика, сім'янин Ніколас Кейдж і діти напрокат – найтепліші фільмі під ялинку.

Можна довго сперечатися, які різдвяні фільми гідні ввійти до топ-10, але жоден із них не обійдеться без легендарного "Один удома", перегляд якого став уже своєрідною традицією. Натомість журналісти ТСН свідомо виключили його зі свого списку, вирішивши нагадати деякі різдвяні фільми, про які ви могли вже й забути. 

Тому вмощуйтеся зручніше — і гарного перегляду!

Помінятися місцями  (1983)

Мільярдери брати Дюк укладають незвичне парі — один із них запевняє, що з управлінням великою компанією може впоратися навіть неосвічений пройдисвіт. Аби підігріти суперечку, вони ставлять на кін один долар. Це парі руйнує життя бізнесмена Луї Вінтропа — його підставляють і звільняють, а на його місце взяли шахрая Біллі Рея Валентайна, якому запропонували очолити фірму. Однак багатії не підозрюють, що їхня суперечка ціною в один долар може закінчитися для них втратою цілого статку. 

Гремліни (1984)
Його не можна мочити, годувати після 12-ї години і виставляти на сонячне світло. Такі нескладні інструкції Рендал отримав, коли купляв різдвяний подарунок синові — пухнасту істоту могвай, якій дав ім'я Гізмо. Але син Рендала Біллі випадково проливає на Гізмо воду, через що той породжує ще 5-х подібних істот. Тільки вони трохи інакші — виглядають злюками. Пізніше Біллі годує їх після 12-ї, ті перетворюються на кокони, з яких вилуплюються монстри, що починають тероризувати місто. 

Нова різдвяна казка (1988)
Френк Крос — не та людина, яка буде радіти мелодії різдвяних дзвоників. Його улюблений звук — шурхіт зелених купюр. Він заможний власник телеканалу, холоднокровний і безжальний бізнесмен — такі будь-кому свято зіпсують. Але так продовжуватися не може, тому за Френка беруться духи Різдва. "Нова різдвяна казка" — новий погляд на діккенсівського Скруджа. Це класика серед різдвяних фільмів, яка підніме настрій та ідеально доповнить останні тижні цього року. 

Міцний горішок (1988) і Міцний горішок 2 (1990) 

Різдво — найкращий час, аби захопити хмарочос чи літак. Принаймні так вважають терористи. У першій частині культового бойовика поліцейський із Нью-Йорка Джон Макклейн приїздить до дружини в Лос-Анджелес, щоб разом зустріти Різдво. Ця поїздка обертається на місію порятунку. Він сам-на-сам протистоїть терористам. У другій частині, також під Різдво, терористи захоплюють міжнародний аеропорт, і Джон знову опиняється в епіцентрі подій. 

Норт (1994)

Норт — підліток із середньостатистичної американської сім'ї. У нього є дах над головою, всі іграшки, які він тільки забажає, друзі, хороша школа. Також у нього є тато та мама. Але вони його не цінують і не помічають. Одного дня Норт вирішує змінити все у своєму житті. І починає зі зміни батьків. Через телебачення про його проблему дізнається увесь світ. Усиновити Норта захотіли багато родин із різних країн. Подорожуючи, Норт намагається зрозуміти: чи справді його так не любили вдома?

Диво на 34-й вулиці (1994)

У шестирічної Сьюзан немає тата. Дівчинка не вірить у Санта-Клауса. Вона, як і всі діти, пише список подарунків під ялинку, але для мами, бо саме вона їй колись відкрила секрет, що Санти не існує. Але іграшки, які вона замовляє мамі — не те, чого вона хоче насправді. Її найзаповітніші бажання — новий дім, мати тата і братика. Однак у те, що вона може отримати такі подарунки, Сьюзан не вірить. Та все змінюється, коли дівчинка зустрічає справжнього Санту… у торговому центрі. 

Дитина напрокат (1995)

Світ бачив багато бізнес-ідей, але ідея Гаррі Габера перевершила їх усі: він вирішив здавати дітей напрокат. Директор дитячого будинку Кліф Габер на День подяки їде у відпустку і просить свого батька Гаррі наглянути за дітьми. Той, своєю чергою, бере трьох онуків і відвозить їх до молодої пари, яка хоче спробувати себе у ролі батьків. Стрічка підкупляє гумором, простотою, наївністю і зворушливими сценами. І хоч події відбуваються на тлі Дня подяки, атмосфера все ж передноворічна. Хороший фільм під ялинку. 

Сім'янин (2000)

Холостяк Джек Кемпбелл має все, про що мріють мільйони: квартиру з видом на Мангеттен, останню модель "Феррарі", топове місце в інвестиційній компанії і рахунок у банку з шістьма нулями. Усіх своїх співробітників Джек змушує працювати у переддень Різдва — сімейні цінності для нього не мають значення. І якраз у цей день про себе нагадує та, яку він покинув заради приголомшливої кар'єри. Проте за кілька годин до свята стаються просто неймовірні події, і Джеку випадає шанс дізнатися, що було б, якби він обрав кохання, а не кар'єру.

Ельф (2003)

Ще маленьким Бадді побачив Санта-Клауса на власні очі. Поки Санта розкладав подарунки у шкарпетки і під ялинку, малий заліз до нього у мішок. Так він опинився у канцелярії Північного Полюсу, де його всиновив один із ельфів. Вже у дорослому віці Бадді дізнається правду про своє походження і вирішує відправитися до Нью-Йорка, аби знайти свого справжнього батька.

Чотири Різдва (2008)

Бред і Кейт дуже щасливі разом, однак планів одружуватися не мають. Це й не дивно — в обох батьки розлучилися. Повторювати їхні помилки закоханим зовсім не хочеться. У переддень Різдва вони мають побувати у гостях у кожного з батьків, отже, пережити чотири Різдва за один день. "Чотири Різдва" — це чудова комедія, яка зігріває різдвяним теплом у ці холодні грудневі дні і нагадає про важливість родини і традицій. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Неповнолітня волинянка так відсвяткувала Новий рік, що втрапила до лікарі з алкогольним отруєнням
Наступна новина У Ковелі на ринку без пояснень підняли орендну плату на 50%
Останні новини
Схожі новини