ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині

ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині

Волинські ЗМІ продовжують активно нарощувати відвідуваність, вдаючись до використання все цікавіших маркетингових ідей, SMM та інших новітніх технологій. Після оприлюднення рейтингу найбільш популярних інтернет-видань регіону минув лише тиждень, однак у ТОП-10 відбулись кардинальні зміни. Так, минулого тижня ротації відбувались не лише в другій п’ятірці. Значні зміни відбулись і серед лідерів рейтингу.

Це в свою чергу вказує не лише на популярність та суспільну значимість висвітленої інформації, а й на статус видання.

Перший продовжує аналізувати відвідуваність сайтів з «волинською» пропискою на основі відкритих даних сайту «Bigmir)net». Зокрема, у розділі «Рейтинг по групі ЗМІ та періодика» за останній тиждень лютого вдалось зібрати дані та визначити ТОП-10 найбільш читабельних сайтів Волині, виключивши з рейтингу решту популярних всеукраїнських видань (ТСН, Сегодня, 24 канал, Цензор.net, і т.д.). Інформація збиралась протягом останніх 7 днів тижня, з врахуванням не лише щоденних хостів у робочі дні, а й у вихідні.

Загалом на Волині діє півтора десятка сайтів, які позиціонують себе як інформаційні видання. Окремі з них є повноцінними ЗМІ, або ж зареєстровані, як інформаційне агентство. Тим не менше, як показують результати моніторингу відвідуваності – окремі сайти користуються непоганою популярністю у інтернет-читачів і створюють неабияку конкуренцію «рейтинговим ЗМІ». Варто відзначити, що за останній тиждень активність інтернет-відвідувачів дещо зросла, у порівнянні з попередніми даними рейтингу. Про це, зокрема, свідчать дані статистики сайту «Bigmir)net».

Таким чином, за кількістю середніх регіональних хостів (ІР-адреса мережі, яка видається провайдером або регіональним інтернет-реєстратором) ми визначили ТОП-10 волинських видань, які щодня виходять на першу сторінку рейтингу «Bigmir)net» по області. А себто – є найбільш популярними серед волинських інтернет-користувачів.

Отож, цього тижня за регіональними хостами (середня щоденна кількість відвідувачів з регіону), на першому місці закріпилось ІА «Волинські Новини» (4602), яке минулого тижня вперше за останній час вибилось у лідери рейтингу.

Друге місце посідає видання ВолиньPost (4296 ).

А от на третій позиції опинилось видання Волинь24 (3850), яке посунуло на четверту сходинку рейтингу мережу сайтів Район.in.ua (3522).

Варто відзначити, що кілька днів поспіль видання Волинь24 вибилось у абсолютні лідери рейтингу регіональних ЗМІ на сайті «Bigmir)net». Закриває п’ятірку лідерів Перший канал соціальних новин (1991).

З сьомої на шосту позицію просунулось видання Буг (1472), а на сьому сходинку піднялось видання Конкурент (1359).

Інтернет-видання Під прицілом цього тижня з шостої сходинки опустилось аж на восьму (1357). І закривають рейтинг Волинська правда (952)  і Таблоїд Волині (793) – дев’яте та десяте місце відповідно.

Таким чином, рейтинг регіональних видань вже другий тиждень очолює ІА «Волинській новини», а  ВолиньPost посідає друге місце. Також у першій п’ятірці найбільш читабельних інтернет-видань Волинь24, Район.in.ua а також Перший канал соціальних новин.

Такі ж зміни відбулися і в рейтингу волинських видань за показниками середньодобових загальних хостів (всеукраїнська та зарубіжна аудиторія).

Таким чином, лідером рейтингу залишається ІА «Волинські Новини» (33830), на другій сходинці – видання ВолиньPost (32620).

А от на третю сходинку, відчутно наростивши відвідуваність, піднялось видання Волинь24 (23202), посунувши на четверту сходинку мережу сайтів Район.in.ua (19775). П’ятірку лідерів закриває Перший канал соціальних новин (10890).

Видання БУГ (9508) піднялось на шосту сходинку, а видання Під прицілом (9070), навпаки, – опустилось з п’ятої на сьому. Восьме місце другий тиждень поспіль утримує видання «Конкурент» (8812). А закриває рейтинг незмінно «Таблоїд Волині» (4716) і «Волинська правда» (4194), які не змінили своїх позицій – 9 і 10 місце в рейтингу відповідно.

Також на першій стрічці часом з’являються і такі регіональні інформаційні сайти, як Волинська служба новин, VIP.Volyn.ua, Радар та ще молоде видання Волинь.Online. Однак, їхні позиції дуже нестійкі.

Зрештою, серед інтернет-видань Волині впевнено лідирують: ІА «Волинські Новини», ВолиньPost, Волинь24, Район.in.ua, а також Перший канал соціальних новин.

Також читачі можуть проголосувати за улюблене інтернет-видання в окремому рейтингу ЗМІ на сайті Перший.

Скріншоти рейтингу регіональних ЗМІ з сайту Bigmir)net за 19.02-25.02.2018р.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській бібліотеці для дітей відбудеться конкурс «Герої серед нас»
Наступна новина На Волинь повертаються журавлі
Останні новини
Схожі новини