Топ-10 найкращих сніданків

Топ-10 найкращих сніданків
Фото: Хочу все знать

В Асоціації дієтологів України назвали декілька варіантів поживних сніданків, які будуть корисними для організму.

Підбіркою поділилась Українська Правда.

1.Вівсянка багата на поживні речовини. Вона містить бета-глюкани – розчинне в’язке харчове волокно, яке допомагає людині довше відчувати насичення і може сприяти зниженню рівня холестерину. Овес багатий на антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти, фолієву кислоту та калій. 

2.Яйця є популярним сніданком. Вони поживні і містять високоякісний білок. Існує думка, що яйця їсти не надто корисно через велику кількість холестерину, який вони містять. Проте дослідження показали, що цей продукт містить лише незначну кількість «поганого» холестерину (ліпопротеїдів низької щільності).

3.Горіхи - дуже важливий продукт для тих, хто не їсть продукти тваринного походження. Вони містять білок, антиоксиданти, магній, калій і корисні для серцево-судинної системи жири. 

4.Заморожені ягоди так само поживні, як і свіжі, тож вони вже давно перестали бути сезонним продуктом. Чорниця, полуниця, малина, ожина – усі ягоди підходять для сніданку. Вони мають низьку енергетичну цінність, але високий вміст клітковини і містять корисні антиоксиданти. Дослідження Американської асоціації серця показало зв'язок між споживанням антиоксидантів (які містяться у ягодах також) та зниженням ризику серцевого нападу у молодих жінок.

5.Банани – це швидке і зручне доповнення до поживного сніданку. Вранці вони сприяють швидкому насиченню. Банани містять стійкий крохмаль. Організм не перетравлює стійкий крохмаль, тому він проходить через тіло без змін, що допомагає підтримувати здоров'я органів травлення. 

6.Сир багатий на білок і здатен прогнати голод так само ефективно, як і яйця. Цей продукт також містить вітаміни групи В, вітамін А і кальцій. Можна їсти його як окрему страву або змішувати його з чимось - наприклад, з перцем, зеленню, фруктами чи горіхами.

7.Чорний, зелений і білий чаї містять антиоксиданти. Хоча найкориснішим, певно, є таки зелений. Він здатен допомогти у боротьбі з зайвою вагою. Чаї містять аналоги кофеїну, проте їх менше, ніж у каві. Чай також сприяє підтриманню загального рівня гідратації людини.

8.Грецький йогурт є ще одним чудовим джерелом білків, які корисно споживати вранці. Він густий і кремовий, містить більше білка, аніж звичайний. Грецький йогурт багатий на кальцій і містить пробіотики, які допомагають підтримувати здоров’я кишечника і імунну систему.

9.Насіння льону містить омега-3 жирні кислоти, білок і клітковину. Користь для здоров'я від насіння льону полягає в зниженні рівня холестерину в крові, поліпшенні чутливості до інсуліну, зниженні в крові рівня цукру і навіть захисті від раку молочної залози.

10.Вживання кави під час сніданку вельми популярне завдяки вмісту кофеїну – напій чудово допомагає прокинутися. Кава також має й інші переваги для здоров'я завдяки своїм антиоксидантам, які допомагають боротися з запальними процесами в організмі. Американська діабетична асоціація припускає, що вживання звичайної кави або кави без кофеїну може знизити ризик розвитку діабету 2 типу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 5 лютого
Наступна новина Дієтологи назвали найгірші поради для схуднення
Останні новини
Схожі новини