ТОП-10 тревел-порад від Дмитра Комарова. ФОТО

ТОП-10 тревел-порад від Дмитра Комарова. ФОТО

В рамках всеукраїнського турне до Луцька завітав відомий телеведучий Дмитро Комаров. Мандрівник дав поради починаючим туристам та розповів про власний досвід проведення експедицій у найбільш екстремальних куточків світу.

Зустріч з авторами телепроекту «Світ навиворіт» - ведучим Дмитром Комаровим та відеооператором Олександром Дмитрієвим відбулась у розважальному центрі «Промінь» в неділю, 28 січня.

В’єтнам, Індія, Непал, Болівія - це ще не весь перелік країн, у яких довелось побувати відомим телетревелам.  Послухати про традиції країн, найцікавіші випадки з подорожей та туристичні авантюри прийшло кілька сотень лучан.

До Луцька Дмитро Комаров привіз з собою не лише свого вірного супутника – відеооператора Олександра Дмітрієва, а й танцювальний колектив темношкірих барабанщиків, які перед початком концерту влаштували драйвовий майстер-клас з африканських танців.

Зустріч зі своїми шанувальниками Дмитро Комаров розпочав з роздачі подарунків найбільш активними глядачами. Також він розповів про курйозні та цікаві випадки, які не ввійшли у випуски програм: ДНК-експертиза йєті, листя коки, «живий» матрац з термітів та втеча від шамана, який хотів одружити його на своїй доньці.

Разом з тим, Дмитро Комаров повідав і про те, що в таких подорожах дуже часто нищиться та втрачається техніка і є висока ймовірність захворіти і отримати травми.

«Моя вам порада: коли відправляєтеся у подорож – беріть найдорожчу страховку. І обов’язково – з евакуацією у лікарню. Вона може бути лише на 5$ дорожча, але ви будете впевнені, що вас не кинуть напризволяще. Так трапилося з нами під час експедиції в Непал – ми тричі викликали вертоліт для евакуації і страхова компанія тричі нам не відмовляла і евакуйовувала з гірських вершин», - поділився досвідом Дмитро Комаров.

Відомий мандрівник поділився 10 порадами, які стануть у пригоді туристам-початківцям:

  1. Носити із собою запасну куртку та бутильовану воду.
  2. Брати найдорожчу страховку, в якій прописана умова – евакуація в лікарню.
  3. Коли подорожуєте країнами, краще винаймати замість номеру в готелі чи окремої квартири – кімнатку у місцевих мешканців. Так ви отримаєте безкоштовного гіда, який підкаже найцікавіші локації і порадить, як краще доїхати.
  4. Аби не доплачувати за перевантаження багажу в аеропорту – можна схитрити на підтриманні ваги, або ж просто – завбачливо розкласти усе на дві сумки, і під виглядом ручної поклажі змінити бірки і віддати у вантажне відділення важчу валізу.
  5. Коли подорожуєте азіатськими чи африканськими країнами - уникайте вживання місцевої вуличної їжі. З гіркого досвіду телеведучого відомо, що травна система європейця не пристосована до вживання такої їжі.  
  6. Збираючись в похід на годину, беріть їжу та речі на 2 тижні.
  7. Почитайте або розпитайте у більш досвідчених мандрівників про місцеві традиції та звичаї країни, куди збираєтесь подорожувати. Так ви не втрапите у незручне становище при спілкуванні з місцевим населенням і знатимете, чого слід уникати.
  8. Не переймайтесь, якщо 2-3 тижні ви не матимете змоги прийняти душ. Якщо не митись кілька тижнів, тіло перестає неприємно пахнути, а волосся – бруднитися.
  9. Коли повертаєтесь додому , не беріть з собою чай з листя коки. Вас не пропустять в аеропорт.
  10. Аби провезти сало, Дмитро Комаров радить кілька разів загорнути його в герметичний поліетилен та пакет, поприскавши парфумами.

За його словами, ідея створення телепроекту «Світ навиворіт» була вже давно. Однак, аби він став одним з найрейтинговіших – довелось докласти неабиякі зусилля, використати силу-силенну грошей і потратити багато часу. Комаров розповів, що їм з оператором Олександром Дмітрієвим, у погоні за емоціями та хорошими кадрами часто доводиться жертвувати особистим життям, здоров’ям та і фінансами. Але це, на його думку, неоціненний досвід та можливість показати найцікавіші куточки світу.

«Часто кажуть, що це – робота мрії, але ви і не уявляєте, чим доводиться жертвувати заради цього проекту. Сотні годин у переїздах, літаки, авто і навіть каное… Зіпсована апаратура, травми… Це те, чого не можна уникнути. Це цікавий і водночас гіркий досвід, бо від багатьох кадрів по тілу біжать мурашки… Мало хто витримає подібні експедиції 2-3 місяці поспіль, а потім знову ж кілька місяців сидіти і все це клято монтувати. Але зараз я приїжджаю в Катманду і йду, як по Подолу в Києві… Ось така ціна таких експедицій», - підсумував Дмитро Комаров.

На завершення – він провів кількагодинну автограф- та селфі-сесію і пообіцяв луцьким шанувальникам показати ще цікавіші куточки планети.

Еля Коротинська

Фото: Роман Домбровський


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прокуратура займеться підлітком, який «замінував» нововолинську ялинку
Наступна новина Майже щодня когось кусають: мешканців Володимира й далі «тероризують» безпритульні собаки
Останні новини
Схожі новини