Три причини, чому не варто засмучуватись через самотність на День Валентина

Три причини, чому не варто засмучуватись через самотність на День Валентина

Люди, які ще не знайшли пару до Дня Валентина, часто можуть відчувати дискомфорт напередодні свята. Однак психологи назвали три причини, чому не варто засмучуватись тим, хто наодинці зустрічає свято закоханих.

Психолог Каліфорнійського університету Белла Депауло радить всім, хто залишився на День Валентина без пари, не поспішати реєструватись на сайтах знайомств, чи йти на побачення з першим зустрічним, а побачити переваги свого статусу в особистому житті, передає 24 канал з посиланням на The Independent.

Самотність сприяє зміцненню дружби

Згідно з результатами дослідження, у людей без пари міцніші соціальні зв'язки. Окрім цього, вони більш схильні приймати допомогу інших на відміну від одружених. Психологи зазначають, що результати не залежали від віку, статі, раси та забезпеченості.

Зміцнення дружби – ключ до відчуття щастя, стверджують експерти. За їх словами, люди, які регулярно спілкуються з 10 або більше особами, відчували себе щасливішими, ніж ті, хто цього не робить.

Краща фізична форма

Люди, які вже мають стабільні стосунки, часто забувають про фізичну форму та схильні до нездорових звичок. Водночас ті, хто перебувають в активному пошуку, дедалі частіше відвідують спортивний зал та стежать за своїм харчуванням.

Науковці тверджують, що в середньому, за їх підрахунками, одинокі люди мали нижчий індекс маси тіла.

Одружені в середньому важили на 2,27 кг більше, ніж самотні, – зазначили психологи.

Самореалізація

Люди без пари мають більше почуття свободи, вищий рівень креативності та інтимності. Окрім цього, вони краще себе пізнають, від чого більш впевнено почуваються у товаристві незнайомців.

За словами Белли Депауло, згідно із дослідженнями, одинокі люди більш схильні до самовизначення та самореалізації, можуть відчувати психологічне зростання та розвиток у порівнянні з одруженими.

Однак психолог додає, що романтичні стосунки також можуть впливати на досягнення людини. Відтак все залежить від партнера, який є поряд.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку 14 лютого одружили найстаршу пару. ВІДЕО
Наступна новина На Волині через необережне поводження з вогнем згоріла господарська будівля
Останні новини
Схожі новини