«Це кримінальне правопорушення», – ОПОРА про псевдосоцопитування на Волині

«Це кримінальне правопорушення», – ОПОРА про псевдосоцопитування на Волині
Фото ілюстративне (джерело: Strana.in.ua)

Незаконний збір персональних даних, який проводять під час псевдосоцопитування на користь Петра Порошенка, це кримінальне правопорушення, –  вважають у громадянській мережі ОПОРА.

Про це розповіли громадський омбудсмен мережі Євгенія Коваленко та координаторка мережі Катерина Шарпата під час прес-конференції 31 січня.

За їх словами, до мережі вже телефонувати троє людей із Луцька, Рожища та Каменя-Каширського і повідомляли про таке «соцопитування» із запитанням щодо діяльності Петра Порошенка. Також у людей збирали персональні дані без належного дозволу. Проте ці люди відмовилися представитися і написати заяву в поліцію, бо в них, мовляв, «можуть бути проблеми».

«Такий збір персональних даних є грубим правопорушенням», - вважає Євгенія Коваленко. Проте без належного фіксування фактів притягнути винних до відповідальності буде важко. «Люди не хочуть самі звертатися, бо бояться, що в них будуть якість проблеми. Хоча ми намагаємося пояснювати що це є величезною проблемою», - пояснила Катерина Шарпата.

Також у ОПОРІ відзначали порушення щодо публікації соцопитувань. Так, для відповідного до закону розміщення даних соцопитування потрібно вказати організацію, яка проводить, замовника, час проведення, територію, розмір та спосіб формування вибірки, метод опитування, статистичну похибку і формулювання питань в анкетах. Якщо ж цього немає, публікація не відповідає закону «Про вибори Президента України».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Минулоріч попередили 11 замахів на Порошенка
Наступна новина Волинські онлайн-медіа неправильно маркують політичну рекламу, - ОПОРА
Останні новини
Схожі новини