«Це ‒ театр абсурду та підміна реальної боротьби з корупцією її імітацією», - Микола Федік

«Це ‒ театр абсурду та підміна реальної боротьби з корупцією її імітацією», - Микола Федік

Те, як НАЗК веде боротьбу з корупцією є проявом абсурдності роботи нашої антикорупційної системи. Про це у інтерв'ю заявив голова Луцької міської організації ВО «Свобода», депутат міської ради Микола Федік.

Йдеться на сайті «ВолиньUA».

Депутат прокоментував інформацію про розгляд у суді адміністративної справи щодо порушення порядку фінансування Луцької «Свободи».

«Це ‒ театр абсурду та підміна реальної боротьби з корупцією її імітацією з елементами політичного тиску на опозицію. Національне агентство із запобігання корупції склало протокол про адміністративне правопорушення на керівника Луцької міської організації ВО «Свобода».

Бо вони побачили "корупцію" у 90-та гривнях членських внесків, які невідома людина пожертвувала партії. Невідома тому, що вона не ідентифікувала себе у банківських документах. І тепер НАЗК складає протокол про порушення порядку фінансування «Свободи». І це ‒ через 90 гривень! Ось де вони помітили корупцію!»

На думку Миколи Федіка, рішення НАЗК відображає всю глибину абсурдності роботи нашої антикорупційної системи.

«НАЗК мало би подумати над тим, яким чином унеможливити ситуацію, коли будь-хто може покласти на рахунок політичної організації 5 гривень, не ідентифікуючи себе, що дає підстави порушувати проти цієї політичної сили справу. Але нічого такого зроблено не було. В результаті ми отримали фарс».

Також він додав, що в даній справі можуть бути зацікавлені політичні опоненти, яким не подобається принципова позиція «Свободи» у Луцькій міській раді.

«Зараз певні політичні сили, яким «Свобода» «наступила на хвіст», не даючи проводити різні схеми, у т.ч. із землею, почали кричати «Тримай злодія!» Ця істерія ‒ це звичайна маніпуляція з метою дискредитації опозиційної політичної сили. Можу запевнити всіх маніпулянтів, що в кінцевому результаті нічого вони не доб'ються.

«Свобода» як виступала, так і виступатиме проти будь-яких спроб проштовхувати різні непрозорі схеми».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українцям доступний безвіз у 85 країнах світу
Наступна новина Як київські готелі дурять іноземних футбольних фанатів
Останні новини
Схожі новини