«Це теж символ єднання». На Волині переселенцям подарували паски

«Це теж символ єднання». На Волині переселенцям подарували паски

Напередодні Великодня переселенцям, що тимчасово мешкають в одному з обласних комунальних закладів Волині, привезли паски, а також засоби гігієни, солодощі та дитяче харчування.

Родини з дітьми приїхали на Волинь з Київської, Донецької, Луганської та Сумської областей – усі вони постраждали від війни. Зараз у закладі мешкає майже 60 людей.

У четвер, 21 квітня, акція відбулась з ініціативи голови Волинської обласної ради Григорія Недопада та за підтримки благодійного фонду «Турбота PRO».

«Привезли допомогу, яку зібрали наші волонтери, щоб зробити ваше життя тут кращим. Розумію, що це не повноцінна домівка, але будемо робити все, щоб вам тут було добре. Нехай буде й трохи святкового настрою», - сказав Григорій Недопад.

Його помічниця Олена Козюпа додає, що паски – це не лише їжа, а й символ єднання України, тому святковою випічкою зараз важливо ділитися.

Читати також: «Коли прилітає у твій дім, це вже зовсім інші відчуття». Три воєнні історії українців зі Сходу

«Рожище – зараз і ваше місто. Звертайтеся, якщо щось потрібно. А побажаю я перемоги, щоб найближчим часом ми всі разом поїхали відбудовувати зруйновані міста задля всіх дітей», - сказав міський голова Рожища Вячеслав Поліщук.

Мер Рожища Вячеслав Поліщук та голова обласної ради Григорій Недопад

Читати також: Ми в Луцьку, мама – в Краматорську. Спільна молитва, яка помагає втекти від думок. РЕПОРТАЖ

Кілька десятків пасок спекли у Колківському центрі професійної освіти, де навчають в тому числі кухарів та кондитерів.

Переселенці та гості разом помолились за близьку перемогу.

Потому Центр позашкільної освіти Волинської обласної ради влаштував дітям майстер-клас з виготовлення великодніх прикрас та показав їм пересувний планетарій.

«З планетарієм, мікроскопами, іншим обладнанням та керівниками гуртків ми їздимо по всій області, де живуть переселенці. В воєнний час роботу не припиняємо. Будемо й надалі продовжувати ці акції, щоб залучити якомога більше дітей. Наші працівники – просто фанати своєї справи, щоразу намагаються вигадати щось нове і цікаве», - зазначила тимчасово виконувачка обов’язків керівника закладу Оксана Філіпчук.

Оксана Філіпчук – депутатка обласної ради та очільниця Центру позашкільної освіти


Фото Людмили Герасимюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Хмельницькому СБУ затримала місцеву, яка надсилала росіянам координати для атак
Наступна новина У Луцьку попрощались з загиблим на війні Сергієм Пянтковським
Останні новини
Схожі новини