Церковний скандал на Волині: прихильники Московського патріархату будуватимуть новий храм

Церковний скандал на Волині: прихильники Московського патріархату будуватимуть новий храм
Фото ілюстративне

На Волині в селі Угринів Горохівського району прихильники УПЦ МП починають  зводити домовий храм на честь Ікони Божої Матері «Несподівана Радість».

В цьому громаді допомагає Благодійний фонд «Фавор», –  повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Нагадаємо, у селі Угринів у  2014 році церкву, в якій правив священник Москвського патріархату зі скандалом  перевели під керівництво Волинської єпархії УПЦ КП. До слова, міжконфесійний конфлікт мав продовження – у священика, якого виганяли з церкви, хотіли відібрати будинок, у якому той проживав багато років.

«Нещодавно, завдяки небайдужості доброго християнина, була придбана земельна ділянка, на якій, сподівається громада УПЦ, з Божою допомогою вдастья звести новий храм», – йдеться у повідомленні прес-служби.

«У БФ закликають людей долучатися до програми «40 храмів» і таким чином допомогти хоча б одній громаді, позбавленій свого храму, збудувати дім Божий.

Як підкреслюють у БФ «Фавор», будівництво будинкових храмів ведеться на земельних ділянках, що перебувають у приватній власності, тому, новий храм у громади вже ніхто не відбере», – зазначають в УПЦ МП.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 17 лютого
Наступна новина Юні дипломати з Волині звернулися до Ілона Маска, аби допомогти особливим дітям. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини