Ціни зростають: Нацбанк перегляне прогноз щодо інфляції

Ціни зростають: Нацбанк перегляне прогноз щодо інфляції

Січневий прогноз про зниження інфляції в 2018 році до 8,9% поки залишається актуальним, зазначили в НБУ.

Національний банк України планує в квітні перегляд макроекономічних прогнозів, у тому числі щодо показника інфляції, передає УНІАН.

«Рішення щодо облікової ставки в квітні 2018 року буде прийматися з урахуванням нових макроекономічних прогнозів, зокрема, щодо інфляції», - йдеться в матеріалах НБУ.

У той же час, січневий прогноз про зниження інфляції до 8,9% в 2018 році і її повернення до цільового діапазону в середині 2019 року регулятор назвав актуальним.

Також актуальними в НБУ назвали інфляційні ризики, включаючи високу вразливість економіки України у зв'язку з затримкою чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду, підвищені інфляційні очікування економічних агентів і суттєві темпи зростання споживчого попиту.

За словами виконуючого обов'язки голови НБУ Якова Смолія, Національний банк України може продовжити підвищення облікової ставки в разі подальшого посилення інфляційних ризиків.

«У разі подальшого посилення фундаментальних інфляційних ризиків Національний банк може продовжити підвищення облікової ставки», - сказав він.

При цьому Смолій підкреслив, що регулятор вирішив підвищити облікову ставку четвертий раз поспіль через відсутність істотних ознак ослаблення інфляційних ризиків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прийом дітей до 1 класу 2018 – нові правила і нововведення
Наступна новина Що зміниться на ринку ритуальних послуг
Останні новини
Схожі новини