Цю їжу експерти рекомендують їсти в спекотні дні

Цю їжу експерти рекомендують їсти в спекотні дні

Для того щоб успішно протистояти спеці, експерти рекомендують налягати на гостру та пряну їжу.

Секрет полягає в капсаїцині, який допоможе організму охолонути, – повідомляє Радіо Максимум

Коли погода стає настільки спекотною, що пересуватися містом проблематично, найменше хочеться думати про тарілку соусу карі або будь-яку іншу страву, насичену гострими спеціями. Добре відомо, що від вживання гострої їжі кидає людину в жар.

Однак з'ясувалося, що гострі страви у вечірній час дозволяють зберігати прохолоду організму завдяки більш інтенсивному потовиділенню й охолодженню. Крім того, перець чилі, що використовується в багатьох дуже гострих стравах, теж може допомогти.

У цьому продукті міститься інгредієнт під назвою капсаїцин, що надсилає сигнал до мозку про те, що організм перегрітий. Через це наш мозок дає команду виділяти більше поту, і ми інтенсивно охолоджуємось.

Експерти в області харчування радять у спекотну погоду налягати на кавуни та куркуму, скоротивши кількість вуглеводів і білків у дієті. Хоча для багатьох чашка гарячого гострого супу здається ідеальною зимовою стравою, його краще вживати саме спекотними вечорами.

Учені також наголошують на тому, що можна їсти шпинат, адже він також здатний охолоджувати організм. Вони рекомендують їсти менше м'яса, налягати на цибулю, вживати страви та напої, які містять м'яту. Особливу увагу треба звертати і на продукти, приготовлені на основі або з додаванням кокосового молока. Всі вони також сприяють інтенсивному охолодженню тіла.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські митники на «Ягодині» вилучили партію електропристроїв на понад 1,5 млн гривень. ФОТО
Наступна новина День незалежності у Нововолинську: програма
Останні новини
Схожі новини