У 2020 році українці зможуть безкоштовно обстежитись на рак

У 2020 році українці зможуть безкоштовно обстежитись на рак

З 2020 року рання діагностика раку стане безкоштовною для українців.

Національна служба охорони здоров’я України буде платити медичним установам за діагностику за підвищеним тарифом, – пише Народна Правда.

Для обстеження необхідно буде отримати направлення від сімейного або іншого лікаря. Інструментальні дослідження для ранньої діагностики раку – мамографія, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія і бронхоскопія – визначені пріоритетними послугами і будуть безкоштовними.

Підставою для проведення безкоштовних інструментальних досліджень є і вік пацієнта. Мамографія призначається тільки жінкам від 40 років і старше, гістероскопія – від 50 років і старше. Езофагогастродуоденоскопія, цистоскопія, бронхоскопія для пацієнтів від 50 років і старше, колоноскопія – від 40 років і старше.

Щорічно близько 140 тисяч українців дізнаються, що у них онкозахворювання. Щороку від раку помирають понад 65 тисяч українців. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тепер сюди ходять екскурсії. У Володимирі стіни під'їзду розмалювали фантазійними сюжетами
Наступна новина «Електронна трудова книжка»  – новий сервіс в Україні
Останні новини
Схожі новини