У Білорусі запроваджують смертну кару за підготовку терактів

У Білорусі запроваджують смертну кару за підготовку терактів
Фото ілюстративне

Білоруський парламент схвалив законопроєкт, що передбачає смертну кару за замах на вчинення теракту.

Про це повідомляє Espreso з посиланням на Белта.

Депутати палати представників підтримали в двох читаннях законопроєкт, що передбачає застосування страти за замах на вчинення терактів. 

За словами спікера палати Володимира Андрейченка, серед іншого, проєкт передбачає смертну кару за виведення з ладу залізничних колій та стратегічних об'єктів. 

"Намагаючись розхитати ситуацію в Білорусі, спровокувати внутрішньодержавну нестабільність та конфлікти, деструктивні сили продовжують терористичну, екстремістську діяльність, спрямовану на загибель людей. Не зупиняючись ні перед чим - виводячи з ладу залізничне обладнання та колії, об'єкти стратегічного значення, підпалюючи житлові будинки, підриваючи автотранспорт в місцях скупчення людей", - сказав Андрейченко.

Довідково: Білорусь – єдина країна в Європі, де не скасовано смертну кару. На референдумі 1996 року білоруси проголосували за збереження найвищої міри покарання. 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За час війни кількість аварій на дорогах Волині зменшилася на 70%
Наступна новина Єврокомісія запропонувала скасувати на рік всі мита і квоти на експорт з України до ЄС
Останні новини
Схожі новини