У газорозподільну систему необхідно вкладати 10 мільярдів щорічно, – «Волиньгаз»

У газорозподільну систему необхідно вкладати 10 мільярдів щорічно, – «Волиньгаз»
Фото ілюстративне

Для оптимізації газорозподільної системи до нинішніх обсягів споживання, за розрахунками Регіональної газової компанії, необхідно вкладати 10 млрд грн щорічно впродовж 5-7 років.

Газорозподільна система була розрахована на споживання 120 млрд куб м газу, хоча в 2018 році було спожито лише 32 млрд куб м. Тому зараз доводиться обслуговувати колосальні надлишкові потужності, що закладається в тариф, а значить відображається на споживачеві, – повідомляє «Волиньгаз».

«Зараз на інвестиції в газорозподільні мережі направляються амортизаційні відрахування в розмірі 350 млн. Їх обсяг залишається незмінним з 1997 року. Тільки якщо 22 роки тому це було 150 млн дол, то зараз – менше 15 млн дол», - заявив на Українському газовому форумі директор Регіональної газової компанії Олег Никоноров.

Якщо порівняти окремого взятого оператора газорозподільних систем з оператором систем розподілу, то виявиться, що інвестиції в електричні мережі в 10 разів більші за капітальні вкладення в газорозподільні мережі.

За останні п’ять років кількість аварійних газопроводів збільшилась в 10 разів. Якщо в 2015 році довжина аварійних газопроводів складала 1,6 тис км, то в 2020-му – вона становитиме 14,9 тис. км.

Система розподільних газопроводів потерпає від недофінансування і, якщо ситуація не зміниться, довжина аварійних газопроводів зростатиме в геометричній прогресії.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський коледж відзначив 135-річчя з дня заснування
Наступна новина Мінус 22 кг, плюс Pride. Редактор «Першого» отримав велосипед  від Андрія Разумовського
Останні новини
Схожі новини