У громаді на Волині заборонили діяльність УПЦ МП

У громаді на Волині заборонили діяльність УПЦ МП

Сьогодні, 19 квітня, на сесії Нововолинської міської ради заборонили діяльність УПЦ МП на території громади.

Також припинили право постійного користування земельними ділянками Свято-Вознесенському храму (Степана Бандери, 68), Свято-Успенськомому чоловічому монастирю (с. Низкиничі) та церкві Святого великомученика і цілителя Пантелеймона (вул. В. Вернадського), пише «Буг»

Рішення депутати прийняли одноголосно.

На сесію приїхав депутат облради та помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч.

Він зазначив, що Нововолинська громада перша серед громад Волині, яка приймає рішення про заборону УПЦ. Напередодні аналогічні рішення прийняли на сесії обласної ради та на сесії райради.

Нагадаємо, рішення про заборону УПЦ мп прийняли 13-го квітня у Володимирській райраді та 11-го квітня на сесії Волинської обласної ради. Окрім заборони УПЦ мп, голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко має прийняти рішення про розірвання договорі оренди із релігійними громадами УПЦ мп, які використовують місцеві храми – пам’ятки архітектури.

На обласній раді помічник нардепа Ігоря Гузя та депутат облради Андрій Бокоч звернувся до Волинської облради щодо позбавлення права оренди земельних ділянок, що знаходиться під церквами та храмами УПЦ мп на Волині. Зокрема, у Володимирському районі йдеться про Успенський собор, Зимненський та Низкиницький монастир.

Цікавим є той факт, що Зимненський монастир був переданий у користування релігійній організації «Святогорський Успенський Зимненський ставропігіальний жіночий монастир Волинської області» розпорядженням голови ОДА у 2003 році, а договір про надання у користування був підписаний Юрієм Погуляйком уже в 2020-му році, коли росія напала на Крим та східні області України. Тож сподіваємось, що Волинська ОДА виправить свою помилку та розірве договори з релігійними організаціями, які підпорядковуються РПЦ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині через підтоплення можливі спалахи інфекційних хвороб
Наступна новина Бив ногами по голові і залишив стікати кров'ю: на Волині офіцер ледь не до смерті побив солдата
Останні новини
Схожі новини