У Кабміні назвали зарплату, яка зупинить трудову еміграцію українців до Європи

У Кабміні назвали зарплату, яка зупинить трудову еміграцію українців до Європи

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко назвав розмір заробітної плати, яка б зупинила масовий виїзд трудових мігрантів до Польщі та країни східної Європи.

Про це повідомляє прес-служба уряду. 

За словами Зубка, наразі у Польщі працює понад мільйон українців. Своєю чергою, будівництво нових підприємств в країнах Східної Європи наразі безпосередньо розраховано на трудову міграцію з України.

"Офіційні цифри щодо українців, які працюють закордоном ми орієнтовно можемо помножити на п’ять, тільки в Польщі працює понад мільйон. Невелика різниця у зарплаті в Україні порівняно з європейською дасть можливість нікуди не їхати. Працівник, який їде до Польщі, отримує зарплату – ‎800-1000 євро, або 25-30 тисяч грн. Але має додаткові витрати на житло, транспорт, тощо. Вважаємо, якщо в середньому зарплата підніметься до 16 тисяч гривень, це дасть можливість втримувати людей в Україні", - розповів Зубко 

Середня зарплата українців може зрости до 10 тисяч гривень. Такі прогнози на 2018 рік дав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, і уточнив все залежитиме від стану економіки. Наразі середня зарплата в Україні - 7 400 гривень.

На думку Зубка, тільки різке підвищення платні в Україні зупинить міграцію. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 24 грудня
Наступна новина У Луцьку з даху дев’ятиповерхівки впав чоловік
Останні новини
Схожі новини