У Катарі виростили найбільший органічний помідор у світі

У Катарі виростили найбільший органічний помідор у світі

У Катарі місцеві фермери виростили найбільший органічний помідор у світі.

Цей овоч є рекордсменом в країні. Важить 1,34 кг. За розміром він в шість разів перевищує середній помідор, повідомляє Gazeta.ua.

"Це перший випадок, коли природний вигляд старовинного італійського помідора успішно вирощується в Катарі простим органічним способом. Без будь-яких генетичних модифікацій або використання пестицидів і хімічних речовин для захисту рослин", - заявив Нассер аль-Халаф, власник компанії Agrico, яка виростила унікальний томат.

Ці види томатів спочатку культивувалися в Тоскані (Італія) в XIX столітті та їх важко вирощувати за межами їх первісної середовища проживання.

"Цей сорт зазвичай виробляє помідори вагою від 600 до 900 г кожен, хоча нерідко вдається збирати плоди вагою 1 кг або навіть 1,5 кг", - сказав пан Нассер аль-Халаф.

Тосканські помідори користуються великим попитом в Італії завдяки солодкому і ніжному смаку. Цей сорт має мало насіння і соковиту тверду м'якоть. Концентрація корисних мінералів і поживних речовин в них набагато вище, ніж в звичайних помідорах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Корисна інструкція, як правильно прогрівати машину взимку
Наступна новина В СБУ відреагували на звернення ДП «Волиньторф», яке підтримала Волиньрада
Останні новини
Схожі новини