У Китаї створили воду, яку можна різати. ВІДЕО

У Китаї створили воду, яку можна різати. ВІДЕО

За структурою він чимось нагадує желатин, але міцніше, а по суті це вода, вкрита нанослоем гідрофобного матеріалу.

У Шанхаї створили рідкий матеріал, який можна різати, а також ліпити з нього різні форми, передає «Статус».

Дослідники з університету Тунцзі розширили попередні методи використання гідрофобних субстанцій для створення стабільних водних кульок та гідростійких тканин.

Висушивши гель на основі двоокису кремнію на скляних поверхнях, вчені зуміли отримати шар кремнієвих частинок товщиною всього 20 нанометрів.

Водні краплі на цій поверхні покриваються єдиним шаром кремнієвих частинок, що дозволило головному досліднику Цаоганю сказати, що по суті вони отримали моношар, або шар товщиною в одну молекулу. Тому матеріал виходить прозорим, на відміну від інших рідких крапель, які залишаються каламутними через гідрофобний матеріал.

Новий матеріал назвали «рідкий пластицин». Коли його рухають з допомогою гідрофобних інструментів, матеріал зберігає форму, але дві краплі можуть легко злитися воєдино, як звичайні краплі води

Рідкий пластицин може використовуватися для рідких збільшувальних стекол. Команда також з'ясувала, що додані до нього хімічні речовини поширюються повільніше, ніж у звичайній рідині, в результаті чого сповільнюється процес хімічних реакцій. Таким чином, цей матеріал можна використовувати в якості мініатюрних пробірок, де, завдяки його прозорості, всі хімічні реакції буде легко спостерігати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині - ожеледиця. ВІДЕО
Наступна новина Як розбудовується ЖК «Парковий квартал» у Ковелі. ФОТОЗВІТ
Останні новини
Схожі новини