У Ковелі провели унікальну операцію із трансплантації нирки

У Ковелі провели унікальну операцію із трансплантації нирки

Оскільки Ковель опинився у «зеленій» зоні з розповсюдження коронавірусу, у місцевій лікарні відновили операції з пересадження органів. Зокрема тут вперше пересадили нирку від донора до рецепієнта з різними групами крові.

Про це ідеться у групі «Ковельське МТМО» у фейсбуці.

Повідомляють, що нещодавно фахівці провели одразу дві родинні трансплантації нирки.

Довгоочікувану «нову» нирку отримала 18-річна дівчина, яка народилася з вадою сечової системи та змушена була отримувати сеанси гемодіалізу. Донором її нирки стала мама пацієнтки.

А також пересадили нирку 32-річному чоловікові із запальним захворюванням нирок – хронічним гломерулонефритом. Останній на гемодіалізі перебував уже 4,5 роки. Донором його нирки став батько. При цьому вперше провели пересадження нирки від донора до рецепієнта з різними групами крові.

Обидві операції провели бригада досвідчених хірургів у складі  Олександра Голуба, Андрія ПавлусикаІвана Петрука, а також лікарі-анестезіологи: Т. Приходько, Руслан Антонюк.

У медзакладі зазначають, що наразі пацієнти себе почувають добре.

Для отримання детальної інформації про проведення трансплантації нирки та формування листа очікування у Ковельському МТМО ралять телефонувати 0688406444, 0633282237 (вайбер).

Нагадаємо, трансплантації органів у Ковельському МТМО почали робити наприкінці 2019 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поблизу Луцька обмежили рух транспорту: ремонтують дорогу
Наступна новина За добу коронавірус виявили у понад 2400 українців. На Волині – 60 нових хворих
Останні новини
Схожі новини