У лікарні в Боголюбах уже приймають хворих на коронавірус

У лікарні в Боголюбах уже приймають хворих на коронавірус

У корпус Волинської обласної клінічної лікарні, що у Боголюбах біля Луцька, привезли перших пацієнтів із коронавірусом.

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Нагадаємо, медзаклад останній місяць облаштовували для лікування важкохворих пацієнтів із COVID-19.

За словами керівника обласної клінічної лікарні Олександра Дударя, вхід через приймальне відділення залишається для пацієнтів. Їх підніматимуть спеціальним ліфтом на найвищий поверх. Інший «чистий» ліфт – для персоналу. Обидва мають два входи-виходи, аби хворий якнайменше контактував із навколишнім середовищем.

Одна з головних переваг лікарні – наявність комп’ютерного томографа. Пневмонії, спричинені коронавірусом, на рентгені практично не видно – тільки на комп’ютерному томографі, каже Дудар.

Тому адміністрація медзакладу вирішила, що якщо займатимуться лікуванням важких пневмоній, мусять придбати серйознішу апаратуру, інакше доведеться робити це наосліп. Попри те, що у лікарні на кожному поверсі є перевізні рентгени та УЗД, комп’ютерний томограф був неохідний, щоб не доводилось на обстеження транспортувати важкохворих у інші заклади.

«Логістика у відділенні спланована так, аби хворого можна було швидше діагностувати. На перший час у корпусі передбачено 10 систем штучної вентиляції легень», – зазначив директор лікарні.

У лікарні є «сіра» й «біла» зони. Остання – для персоналу, який на той момент не буде задіяний в зоні зараження. У спеціальній палаті персонал залишатиме використані захисні засоби.

За словами голови ОДА Юрія Погуляйка, лікарня має вдале розташування – вона на околиці міста. Хоча ще деякі облаштування тривають, лікарня вже готова приймати перших пацієнтів і це дуже важливо. Оскільки, окрім умов, лікарня подбала про забезпечення засобами індивідуального захисту – у наявності є і комбінезони, і маски, і щитки, і решта необхідного для медперсоналу. Разом з тим, наявні необхідні для лікування ліки.

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович зазначила, що на 180 ліжкомісць, які передбачені у корпусі, наразі є все необхідне. А головне – облаштували нову кисневу станцію та розгалужили її мережу.

Очільник Волинської обласної лікарні розповів, що після того, як пандемія мине й з лікарні випишуть останнього хворого, апаратуру продезінфікують, а весь витратний матеріал спалять.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні – 3372 хворих на коронавірус. Нових випадків – 270
Наступна новина Коронавірус на Волині. Нові випадки – у Старовижівському районі
Останні новини
Схожі новини