«Історія з «Книгарнею Є» змусила замислитися». Міністр прокоментував ситуацію з українськими книгами

«Історія з «Книгарнею Є» змусила замислитися». Міністр прокоментував ситуацію з українськими книгами
Олександр Ткаченко

Міністерство культури і інформаційної політики прораховує механізми допомоги книгарням, де більша частина українських книжок.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час конференції «Простір – країна спільних цінностей», повідомляє Укрінформ.

«Ми зараз прораховуємо механізми, яким чином можна було б допомагати тим книгарням, які мають левову частку українських книжок. Або з орендою, або грантами, наразі відповіді немає. Але історія з «Книгарнею Є» змусила замислитися над цим питанням», – сказав Ткаченко.

Він зазначив, що цього року приблизно на 60% зменшилося видання книг в Україні.

За його словами, взагалі українці читають ледь не найменше серед усіх жителів Східної Європи, кількість книг, яка видається в Україні, це пів книжки на людину порівняно з 2,5 книжками у сусідній Польщі.

«Питання полягає не тільки у видавництві книг, а й у тому, як можна формувати збільшення читання у людей. Це і реформа бібліотечної сфери, це і промоція читання, це і перехід бібліотек в онлайн», – казав Ткаченко.

Нагадаємо, 14 вересня у ннигарні «Є» заявили, що відтепер продаватимуть більше російськомовних книжок. До цього ж на полицях магазинів цієї мережі частка книг українською мовою становила 90% і більше. Таке рішення прийняли через те «що у російськомовного продукту на українському ринку більше шансів».

15 вересня директор з розвитку «Книгарні Є» Андрій Домаранський пояснив, що такою заявою хотіли привернути увагу широкої аудиторії до тієї ситуації, у якій зараз перебуває український книжковий ринок.

Читати також: Мережа завжди була попереду, але взялася спочивати на лаврах, – ексдиректорка луцької книгарні «Є»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Більшість шкіл в Україні працюватимуть у режимі змішаного навчання, – МОН
Наступна новина У Волинському національному університеті першокурсників посвятили у студенти
Останні новини
Схожі новини