У луцькій лікарні годують за 15 гривень, а в пологовому - за 10

У луцькій лікарні годують за 15 гривень, а в пологовому - за 10

Витрати на харчування одного пацієнта Луцької міської клінічної лікарні становлять 15,06 гривень. Для породіль Луцького пологового будинку ця сума ще менша – 10 гривень 29 копійок у день.

Про фінансові витрати в медичних закладах Луцька розповіла в.о. директора департаменту фінансів та бюджету Людмила Гаврилевська під час засідання профільної депутатської комісії, пише Інформаційне агенство «Волинські новини».

Загалом цього року на медицину Луцька виділили 157,9 мільйона гривень. 

За рахунок надходження цільових субвенцій вдалося профінансувати видатки на проведення сеансів гемодіалізу в сумі 12,8 мільйона гривень.

«Враховуючи те, що міська клінічна лікарня обслуговує хворих з нирковою недостатністю на території області, на утримання відділень інтенсивної терапії з хронічним гемодіалізом у Нововолинську, Любомлі, Камені-Каширському, Ратному, Маневичах спрямовано 2,6 мільйона гривень», - зазначила Людмила Гаврилевська.

На реалізацію регіональної програми із запобігання та лікування серцево-судинних захворювань «Волинькард» з бюджету міста викроїли 400 тисяч грн. Разом із тим, на лікування хворих на цукровий діабет пішло 4,4 млн. Ще 1,4 мільйона гривень виділили на відшкодування лікарських засобів.

Натомість щоденні витрати на харчування одного хворого в КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» становлять 15,06 гривень, а для пацієнток Луцького клінічного пологового будинку – 10 гривень 29 копійок на день.

Разом із тим, забезпечення медикаментами одного хворого на день у КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» становить 28,63 гривні, а в міському пологовому будинку - 33, 62 гривні на день.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни просять в президента лишити Камінь-Каширський район
Наступна новина Луцький ресторан запрошує на музичні вечори
Останні новини
Схожі новини