У луцькому «політесі» готуватимуть магістрів з права

У луцькому «політесі» готуватимуть магістрів з права
Фото ілюстративне

У Луцькому національному технічному університеті офіційно відкрили магістратуру зі спеціальності «Право».

З цієї нагоди у стінах університету влаштували науково-практичний круглий стіл «Наукові підходи до підготовки фахівців-юристів: виклики та перспективи», – повідомляє прес-служба університету.

Участь у заході взяли представники судової гілки влади на Волині, керівництво ГУ юстиції у Волинській області, представники Волинської ОДА, директор обласного центру зайнятості, юристи та адвокати, науковці провідних ЗВО України.

Привітав учасників круглого столу ректор Луцького НТУ Петро Савчук. Він зазначив, що уже з 1 вересня 2019 року університет готовий зустріти 30 охочих отримати дипломи магістра та ефективно підготувати фахівців, аби вони стали конкурентними та адаптованими до реальних потреб і викликів.

«На першому етапі ми були скромні, тому відкрили тільки бакалаврат зі спеціальності право, аби набратися досвіду, повчитися, а згодом увійти в науково-освітній сегмент. У зв’язку з тим, що в університет прийшли на постійну основу ряд серйозних науковців України, зокрема з Ужгорода, Черкас і не тільки, ми зважилися й підготували ліцензійну справу, а міністерство нам дало кредит довіри. Так, з 1 вересня 30 магістрів повноцінно увійдуть у Луцький НТУ, щоб за рік та 4 місяці отримати дипломи магістра з права. Це для нас серйозний виклик та відповідальність, яка пов’язана з трьома напрямками – це наукова складова, практична підготовка і розуміння, що потрібно на ринку юридичних послуг», - наголосив ректор.

Під час заходу керівник обласного центру зайнятості Роман Романюк наголосив, що  нині роботодавці шукають кваліфікованих працівників, які мають не лише диплом, але й фахові знання. На жаль не усі дипломовані шукачі роботи можуть зайняти вакантне місце, володіючи своїми знаннями, отож і університетам, готуючи правників, варто звертати на це увагу і посилювати компетенції студентів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юні дипломати з Волині звернулися до Ілона Маска, аби допомогти особливим дітям. ВІДЕО
Наступна новина На Волині піймали банду, яка «гастролювала» селами і обкрадала людей
Останні новини
Схожі новини