У луцькому виші виготовили ручку, яка дозволяє відчиняти двері зап'ястям

У луцькому виші виготовили ручку, яка дозволяє відчиняти двері зап'ястям

У Луцькому національному технічному університеті на кафедрі матеріалознавства за допомогою 3D-друку виготовили гаджет для відчиняння вхідних дверей зап’ястям, а не долонею.

Поки такий гаджет встановили на вхідних дверях головного корпусу ЛНТУ, повідомляє сайт вишу.

За словами завідувача кафедри матеріалознавства Миколи Мельничука, задум був реалізований силами студента-магістранта та асистента кафедри.

«Ідея не наша, я ії побачив у наших колег з бельгійської компанії Materialise у Льовені і запропонував колегам реалізувати у нас. Студент-магістр та за сумісництвом лаборант Рома Остапчук під керівництвом асистента Сергія Куцика зняли розміри, спроектували у SolidWork ЗD-модель та виготовили на нашому 3D-принтері», – розповів Микола Мельничук.

За його словами, експериментальний зразок встановили на двері і за результатами експлуатації побачили, що геометрію необхідно трошки покращити для більшої жорсткості.

«Ми готові за потреби надрукувати скільки необхідно, щоб додатково убезпечити наших колег та студентів. До того ж дуже вчасно було закуплено за кошти університету пластик для 3D -принтера, який ми замовляли раніше. Тому кафедра готова включитися у боротьбу з COVID-19 та за запитом надрукувати безкоштовно такі ручки для соціальних об’єктів міста, лікарень, шкіл і т. п.», – зазначив викладач.

Читати також: «Вишуканість, креативність та неповторність». Луцький університет презентував свій логотип


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Далі так не протягнемо». Підприємці Володимира-Волинського просять дозволити їм працювати
Наступна новина «Ситуація була критичною». У гематологічному відділенні волинської лікарні – 39 інфікованих
Останні новини
Схожі новини