У Луцькому зоопарку поселилися рідкісні птахи. ФОТО

У Луцькому зоопарку поселилися рідкісні птахи. ФОТО

У Луцькому зоопарку – рідкісне пернате поповнення.

Нещодавно колекція звіринцю поповнилася чорними лелеками, що мають червонокнижну приписку зі статусом «рідкісний», – йдеться на офіційній сторінці закладу у Фейсбуці. 

«Ці красені донедавна були столичними мешканцями. Жили у Київському зоопарку. Ще й не просто так, а як учасники програми розмноження, збереження та повернення у дику природу рідкісних та зникаючих видів тварин і птахів. Їм створили дуже комфортні умови, у яких вони успішно народжували потомство. А коли кількість особин дозволила нашим друзям подарувати пару птахів Луцьку, ми з безмежною вдячністю пристали на цю пропозицію і таким чином теж стали учасниками цієї програми», – зазначають працівники зоопарку у дописі. 

Читати також: У луцькому зоопарку поселили врятованих песців

«Тож нині ці рідкісні і навдивовижу прекрасні пернаті – у нас. І ви маєте унікальну можливість побачити їх. Бо, на відміну від білого лелеки, цей вид намагається уникати людей, веде потаємний спосіб життя, тому його представників рідко можна підловити у живій природі. В Україні поширений птах переважно на Поліссі та в Карпатському регіоні. Чисельність досягає 400–450 пар, у тому числі у Волинській області – до 60 пар», – кажуть у звіринцю. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Ягодині у водія рейсового автобуса вилучили неоподатковані принтери
Наступна новина Волинські радикали привітали з днем народження однопартійця з геріатричного пансіонату
Останні новини
Схожі новини