У Луцькому зоопарку з'явилися нові мешканці

У Луцькому зоопарку з'явилися нові мешканці
Білий павич (фото ілюстративне, джерело: Prom.ua)

У Луцькому зоопарку нині триває активна підготовка до роботи в літній період. Окрім цього в зоопарку поповнилася колекція тварин – з’явилися білі павичі та кучеряві канарки.

Про це розповіла директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко  під час оперативної наради в Луцькраді, – повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради

Вона зауважила, що тварини повністю забезпечені необхідними продуктами харчування. Значну допомогу у цьому питанні надають місцеві підприємці та супермаркети. За її словами, нині у Луцькому зоопарку налічується 125 видів тварин загальною чисельністю 560 особин.

Людмила Денисенко зауважила, що нині активно триває підготовка до роботи в літній період. Так, спільно з КП «Парки та сквери м.Луцька» було подріблено на щепу ялинки, сосни, які привозились у зоопарк після новорічно-різдвяних свят, та служили декораціями у вольєрах. Зі щепи уже влаштовано нові екологічні стежини.

Проведені роботи з декорування вольєрів для приматів, ремонтують вольєри для тварин копитного ряду, встановлено нові вказівники, замовлено тематичні стенди на екологічну тематику «Дивовижний світ птахів» та «Великі кішки». Також до відкриття нового сезону для зручності відвідувачів з'явиться мапа зоопарку.

Тривають роботи з облаштування нового вольєру для орлана білохвостого, який занесений до Червоної книги, та створення експозиції для білих павичів.

Людмила Денисенко наголосила, що вони розширюють експозицію. Так, нині колекцію тварин поповнили білі павичі та кучеряві канарки. Нині ці тварини перебувають на карантині. Ведуться переговори з дружніми Рівненським та Київським зоопарками про передачу тварин нашому зоопарку.

Також вона наголосила, що проведено значну роботу з озеленення території підприємства.

Продовжується робота із відтворення у напіввільних умовах з подальшим випуском у природне середовище чорних лелек.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ветеран АТО з Луцька на свій день народження просить купити інвалідний візок для друга
Наступна новина Маєток Поплавського, сільмаг та колгоспники «Росії» : як виглядав Світязь «за совєтів». ЗГАДАТИ ВСЕ
Останні новини
Схожі новини