У Луцькраді пообіцяли мільйон гривень на житло атовцям

У Луцькраді пообіцяли мільйон гривень на житло атовцям

У Луцькраді  запевнили, що виділять мільйон гривень на  забезпечення учасників бойових дій житлом.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що Луцьк є одним із лідерів в Україні щодо забезпеченням житлом учасників АТО, – йдеться на сайті Луцької міської ради.

Як зазначив Пустовіт, у Луцьку  розроблені та діють програми, спрямовані на соціальний захист та підтримку учасників АТО. Зокрема, комплексна програма соціальної підтримки учасників бойових дій, бійців-добровольців, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які зареєстровані в м.Луцьку, на 2018-2020 роки, фінансовий ресурс якої у 2018 році становить 5 790,0 тис.грн.

Відтак, він назвав нісенітницею чутки, які останнім часом ширяться містом, що міська рада не виділятиме коштів на забезпечення житлом учасників АТО.

Григорій Пустовіт додав, що з бюжету буде виділено один мільйон гривень для забезпечення учасників бойових дій житлом. Крім того, він наголосив, що у наступному році у міському бюджеті також передбачать кошти на програму співфінансування придбання житла учасникам АТО.

Зазначимо, під час останньої сесії міськради депутат  Андрій Покровський заявив, що в місті не виконують обіцянок щодо фінансування програми купівлі житла для атовців 50 на 50. І що він готовий на це дати мільйон зі своєї кишені.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Луцький «фемен» і сльози тьоті Галі. Репортаж із сесії Луцькради. ФОТО

Зі свого боку, директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода зауважила, що протягом всього часу існування Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, бійців-добровольців, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти на 2017-2019 роки фінансування з інших джерел не надходило.

Вона зазначила, що кошти, які можуть бути залучені з інших джерел, мають бути використані протягом бюджетного періоду у відповідності до Бюджетного кодексу України, тобто у 2018 році до кінця поточного року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не міг цього не зробити», - лучанин, який врятував дідуся-самогубця. ВІДЕО
Наступна новина Доки у селі на Волині не звільняють скандальну директорку, діти не ходять у школу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини