У «Луцькспецкомунтранс» запустили міні-мийку. Відчищають бруківку, смітники, пам'ятники

У «Луцькспецкомунтранс» запустили міні-мийку. Відчищають бруківку, смітники, пам'ятники

Працівники підприємства “Луцькспецкомунтранс” — Олег Козак та Василь Шемчук — єдина комунальна бригада в Україні, що починаючи з серпня, працює за новими клінінговими стандартами, у тих місцях, куди великогабаритна техніка не може заїхати.

Робити Луцьк чистішим комунальникам допомагають 12-ти метровий шланг і п'ять різних насадок на “пістолет”, що працює під тиском. В підмогу чоловікам 800 літрів води та потужний бензиновий генератор у причепі, – йдеться на сайті Луцькради.

Апарат з легкістю відмиває будь-який бруд. 

Міні-мийка. Фото з сайту Луцької міської ради

Та застосовують мобільну мийку не лише біля сміттєвих баків. Бігова доріжка на дамбі, бруківка, лави, пам'ятники — теж миють за допомогою цієї техніки. Такий пристрій з'явився у Луцьку завдяки ініціативності міського голови, коштам громади та частково комунального підприємства. Цікаво, що економічна доцільність мийки буде виправдана уже незабаром, позаяк застосовуватиметься вона і для приватних потреб.

“Обладнання вже добре зарекомендувало себе. Нами було розроблено графік миття доріжки на дамбі у Центральному парку, що милася раз у тиждень. Миємо у місті сміттєві майданчики та контейнера. Практикуємо миття автобусних зупинок, різних доріжок, бруківки, пам’ятників.

При розробці концепції ми враховували загальносвітову практику. Нічого складного тут немає: просто треба було взяти і зробити”, - розповів директор КП “Луцькспецкомунтранс” Марценюк Володимир.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у національному парку виявили рідкісну рослину
Наступна новина На Донбасі загинув снайпер, який був у складі волинської бригади
Останні новини
Схожі новини