У ДКП «Луцьктепло» заявили, що поки не бачили грошей від держави

У ДКП «Луцьктепло» заявили, що поки не бачили грошей від держави

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик заявив, що держава перерахувала 60 мільйонів гривень заборгованості за субсидії компанії «Луцьктепло».

Однак, як заявили на підприємстві, вони ще не бачили даних грошей і додали, що борг є набагато більше, передає ІА «Волинські новини».Про це йшлося під час оперативної наради за участю голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 19 лютого.

«Під час робочої поїздки до Києва я зустрічався із заступником міністра фінансів Сергієм Марченко та розмовляв щодо розрахунків по субсидіях. Минулого тижня ми отримали 92,3 мільйона гривень. З них 65 мільйонів направили на «Луцьктепло», фактично, заборгованість по теплу майже закрита. Таким чином знято певні проблемні питання з цим підприємством. Держава свій борг перед комунальним підприємтсвом погасила. Працюватимемо і надалі. Є проблеми по «Луцькводоканалу», адже невідомо що там робиться», - розповів Гунчик.

Та додав, що по Волині був борг за субсидії 600 мільйонів гривень, з них погасили понад 350 мільйонів гривень - це кошти, які надійшли впродовж січення-лютого.

Цій звістці на ДКП «Луцьктепло» зраділи та додали, що з нетерпінням очікують на гроші з держави, однак, їх досі чомусь немає.

«Станом на 11:30 19-го лютого немає інформації, що дані кошти потрапили на рахунки ДКП «Луцьктепло», тому ми не можемо стверджувати, що вони дійсно є. Як тільки вони будуть, то одразу почнемо розраховуватися зі своїми борговими зобов’язаннями. Вочевидь, ці гроші з держбюджету зараз перекидаються з рахунку на рахунок, чекаємо на них. Втім, як вони надійдуть, то це буде лише менша половина від державних зобов’язань. Враховуючи борг за два місяці минулого року і за січень 2018 року, то за пільги та субсидії ми недоотримали близько 150 мільйонів гривень», - інформує прес-секретар підприємства Євгенія Ковтун.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За крадіжки засудили двох волинян
Наступна новина Невідомщена і зраджена Небесна Сотня. До дня пам’яті 20 лютого
Останні новини
Схожі новини