У Луцьку хочуть скасувати пільги для студентів у маршрутках

У Луцьку хочуть скасувати пільги для студентів у маршрутках
фото ілюстративне, джерело: tribuna.sumy.ua

Рішення виконкому, що гарантує пільговий проїзд студентів віком до 18 років у луцьких маршрутках, провокує конфлікти між водіями та студентами, – вважає директор луцької фірми-перевізника.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 червня, – пише ІА Волинські новини.

Автор звернення, директор ТзОВ «Санрайз» Юрій Девіцький зазначив, що проблема полягає в тому, що згідно зі законодавством, в Україні скасовані пільгові категорії, є закон про монетизацію пільг. Лише у законі про захист дитинства вказано, що органи місцевого самоврядування можуть надавати пільгу для студентів та учнів в період навчання для доїзду до місця навчання та у зворотному напрямку.

Зі слів перевізника, нині рішення виконкому спровокувало і провокує створення конфліктних ситуацій. Водії вимагають пред’являти документи, а юні пасажири часто відмовляються це робити. Отже, він просив привести рішення виконкому до норм чинного законодавства та уточнити питання перевезення учнів та студентів під час канікул.

«Люди відмовляються показувати документи, водій дзвонить і каже мені: «Мене обложили так зі всіх сторін, що в мене руки трусяться», – розповідає про конфлікти між студентами та водіями перевізник.

Також він зауважує, що з 1 вересня, коли студенти та учні їздитимуть масово, буде неможливо проконтролювати документи студентів.

Голова комісії Андрій Козюра запропонував на наступне засідання комісії запросити всіх посадовців, причетних до питання – керівника відділу транспорту, директора департаменту економічної політики, керівника ЛПЕ тощо.

Своєю чергою, директор департаменту економічної політики Олександр Озінович зазначив, що нещодавнім рішенням виконкому щодо вартості проїзду в тролейбусах для усіх студентів лишили вартість проїзду на рівні 1 гривні і це не викликає проблем. З його слів, пасажир у маршрутці повинен вказувати документ і тоді конфліктів не виникатиме. В учнівському квитку, зокрема, вказано рік народження. Оскільки у студентському квитку вік особи не вказується, у разі перегляду рішення виконкому, він пропонував зберегти пільгову вартість проїзду для учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Отже, до розгляду питання повернуться, залучивши перевізників та посадовців, під час наступного засідання комісії.

Читати також: У Луцьку подорожчав проїзд у тролейбусах


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нічна стрілянина в Луцьку: деталі інциденту
Наступна новина «Моя сім’я - це моя фортеця і моє натхнення», - начальник СБУ Волині
Останні новини
Схожі новини