У Луцьку хочуть збільшити кількість платних автомобільних парковок

У Луцьку хочуть збільшити кількість платних автомобільних парковок
Фото ілюстративне

Кількість ділянок, де будуть платні місця для паркування у Луцьку, планують розширити.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому 17 лютого, пише ІА «Волинські Новини».

Під час розгляду виконання Програми економічного і соціального розвитку Луцької міської територіальної громади за 2020 рік член виконкому Богдан Денисюк поцікавився, чи є потреба в утриманні КП «Автопарксервіс», оскільки торік дохід від паркування склав 62 тисячі і що робити, щоб сума за цією статтею була більшою.

Як повідомив директор департаменту економічної політики міськради Борис Смаль, у попередні періоди підприємство було збиткове, персонал займався облаштуванням паркування на авторинку, а фонд оплати праці був великий.

«Ми змінили принцип роботи: території, якими опікується підприємство, віддали в оренду підприємцям та юридичним особам, які займаються благоустроєм і паркуванням. Підприємство отримує оренду. Є питання до кількості паркувальних місць, хоча в Луцьку є ділянки, з яких за аналогічною схемою можна отримувати гроші», - повідомив він.

З його слів, левова частка витрат підприємства – фонд оплати праці.

Луцький міський голова Ігор Поліщук додав, що кількість ділянок, які використовує КП «Автопарксервіс», надзвичайно мала. В місті планують розширити перелік платних парковок.

«Є бачення щодо конкретних земельних ділянок, які використовуються для стягнення плати за паркування. Це ділянка поруч з Театральним майданом, ділянка біля Старого ринку, звільнена від незаконних металевих контейнерів», - зазначив він.

Водночас, як пояснив Ігор Поліщук, в місті активно працюють над впровадження мобільного паркування, бо дійшли висновку, що паркомати – неефективні. Адже один паркомат коштує 300 тисяч гривень, а їх постійно пошкоджують і, відповідно, їх треба ремонтувати. Йдеться про те, що оплатити за парковку можна за допомогою мобільного додатку чи SMS. Вартість програмного забезпечення - орієнтовно 500 тисяч гривень і порівняно з вартістю одного паркомату, це економічно вигідніше. Крім того, в місті вже оголосили конкурс на посаду директора, який відбудеться незабаром.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус: у МОЗ озвучили перелік найчастіших звернень до контактного центру
Наступна новина На прибирання снігу в Луцьку виділять ще 1,6 мільйона
Останні новини
Схожі новини