У Луцьку містяни пропонують перейменувати вулицю Конякіна на Героїв Маріуполя

У Луцьку містяни пропонують перейменувати вулицю Конякіна на Героїв Маріуполя
Фото Суспільне.Волинь

Перейменувати вулицю Конякіна на Героїв Маріуполя — петицію з такою назвою зареєстрував в єдиній системі місцевих петицій лучанин Олександр Стеренчук.

Суспільному чоловік розповів: на вулиці Конякіна мешкає 18 років. Вона названа іменем офіцера червоної армії, який загинув у боях за Луцьк в роки Другої світової війни. Зараз, — каже, — настав час її перейменувати. Зареєстрував петицію, де пропонує нову назву "Героїв Маріуполя".

Станом на 28 квітня петиція про перейменування вулиці Конякіна у вулицю Героїв Маріуполя зібрала 50 підписів із 300 необхідних, — каже її автор Олександр Стеренчук. Усього для підписання петиції є 14 днів. Підписати її можна тут.

Після того, як петиція набере необхідну кількість голосів, пропозицію розглянуть на відповідній комісії, яка створена у Луцькій міській раді, — розповів директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз.

Читайте також: Ярощука – на Сергія Тимошенка. У Луцьку перейменували п'ять вулиць

На комісії мають заслухати думки істориків, представників громадськості, мешканців цих вулиць і приймають рішення про перейменування.

Веніамін Туз каже, після перейменування вулиці громадянам та підприємствам, зареєстрованим там, доведеться вносити зміни в документи. З його слів, вулиця Конякіна ніколи не розглядалась у списку вулиць, які планували перейменовувати, не фігурувала.

Як розповів Суспільному співорганізатор ініціативної групи істориків та журналістів, яка займається питаннями декомунізації і дерусифікації на Волині Юрій Конкевич, у Луцьку — понад сто вулиць, назви яких пов’язані з Росією чи Радянським Союзом.

Нагадаємо, 27-го квітня, на комісії депутати відмовились перейменувати три з п'яти вулиць, мотивуючи це «технічними моментами».

До слова, напередодні з ініціативою перейменувати вулиці у Луцьку, названі на честь росіян, виступили волинські журналісти.

Крім того, у місті вже розпочали демонтаж радянської символіки на меморіалі Вічної Слави. Невдовзі також там замінять дату початку Другої світової війни з 1941-го року на 1939.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За ніч у Маріуполі окупанти нанесли 50 авіаударів, скидали фосфорні бомби, – Азов
Наступна новина Розвідка опублікувала список священників РПЦ, які агітують за війну. Серед них - двоє з Волині
Останні новини
Схожі новини