У Луцьку на базі «політеху» відкрили легкоатлетичний стадіон

У Луцьку на базі «політеху» відкрили легкоатлетичний стадіон
Легкоатлетичний стадіон на базі ЛНТУ (фото ІА Волинські Новини)

В обласному центрі Волині на базі Луцького національного технічного університету відкрили центр легкоатлетичних метань. Відтепер спортсмени матимуть змогу тренуватися у метальних видах, а саме – у метанні ядра, метанні списа та метанні молота.

Відкриття відбулося 2 червня, в день святкування 54-ї річниці університету, повідомляє ІА Волинські Новини. 

Нещодавно між Федерацією легкої атлетики Волинської області та Луцьким національним технічним університетом був підписаний меморандум про створення сучасного метального центру, усі кроки до заснування якого уже зроблені. Як і планувалося, цієї весни усі роботи були завершені, відтак на базі Луцького НТУ Волинь отримала сучасний центр підготовки атлетів.

Читати також: Митрополитові Михаїлу вручили звання почесного доктора ЛНТУ

Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул зазначив, що сьогодні – величезне свято спорту, адже відкривається новий спортивний комплекс, який дасть змогу тренуватися та готуватися студентам ЛНТУ.

«Тут ми плануємо готувати наших спортсменів найвищого рівня, які братимуть участь у європейських та світових змаганнях», – наголосив він.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Потому Ігор Гоцул вручив ректору «політеху» Петрові Савчуку сертифікат спортивної споруди – документ, який засвідчує, що вона відповідає усім стандартам, встановленим у легкій атлетиці у світі. Зокрема, будь-який результат під час офіційних змагань, який буде показаний на цій споруді, буде визнаний як офіційний результат, навіть якщо це буде світовий рекорд.

Потому відбулося і саме відкриття споруди, а згодом спортсмени мали змогу випробувати сектори для метання.

Учасниця Олімпійських ігор з Волині Ірина Климець не приховувала своєї радості, коли вперше метнула молот на новенькому секторі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обрали нового голову волинського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості
Наступна новина В Україні знову майже 900 людей інфікувались COVID-19
Останні новини
Схожі новини