У Луцьку на місці колгоспного ринку побудують вірменську церкву

У Луцьку на місці колгоспного ринку побудують вірменську церкву

У Луцьку на вулиці Потебні, 105 вірменській громаді дозволили збудувати церкву.

Її зведуть поблизу знака, спорудженого в пам’ять невинних жертв вірменського народу, - повідомляє Суспільне Волинь.

Як розповів голова громади «Ані» Ншан Антонян, міська рада погодила містобудівні умови. Зараз розробляють проектну документацію.

На земельній ділянці в 37 соток релігійна громада «Сурб Саргіс» Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви планує звести церкву.

Про це розповів її керівник Гор Карібян. На місці будівництва встановили знак пам’яті невинних жертв вірменського народу.

Управління містобудування та архітектури Луцької міськради 11 жовтня затвердило містобудівні умови. Згідно з документом, як виглядатиме храм, з яких матеріалів його збудують - визначатимуть замовник і проектант.

«В містобудівних умовах, які видала архітектура, зазначено висоту будівлі, це має бути 21 метр і відсоток забудови - 60 відсоток території, яка виділена. Ділянка є звичайна, там розміщувався колгоспний ринок, там продавали овочі, тварин, зараз необхідність в цьому відпала», - розповів заступник головного архітектора Луцька Андрій Маруняк.

Зі слів голови вірменської громади «Ані» Ншана Антоняна, розпочати будівельні роботи хочуть із середини листопада.

Це буде перша на Волині церква, яка належить вірменській громаді. Зараз в області живуть дві сотні родин вірмен. 70 з них - це мешканці Луцька.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі на аукціоні продадуть будівлю, зведену в 30-х роках
Наступна новина Французька журналістка реабілітуватиме військових у Луцьку
Останні новини
Схожі новини