У Луцьку на модному показі дефілювали дівчата з легеневою гіпертензією. ФОТО

У Луцьку на модному показі дефілювали дівчата з легеневою гіпертензією. ФОТО
Джерело фото: Радіо ТРЕК

У Луцьку в рамках Lutsk Fashion Weekend на подіум вийшли жінки із захворюванням легень.

Показ колекції дизайнерки Олесі Марчук відбувся у суботу, 10 листопада, у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

17-річна студентка зі Львова Марта Ядчишин дізналась про те, що має легеневу гіпертензію два роки тому. Відтоді дівчина постійно приймає ліки і дотримується обмежень. Зокрема, не може займатись спортом.

"Я давно мріяла бути моделлю і дуже рада, що моя мрія вийти на подіум здійснилась принаймні через хворобу", - каже Марта Ядчишин. Дівчата дефілювали з синьою помадою на губах. Організатори кажуть, це символічно, бо при легеневій гіпертензії від нестачі кисню можуть синіти губи та шкіра.

"Ми хочемо розповісти людям, що є така хвороба, що з нею можна жити і не варто опускати руки", - зазначає організаторка Lutsk Fashion Weekend Анна Тріль.

Окрім Олесі Марчук, свої колекції показали ще п'ять дизайнерів з Луцька, Києва, Львова та Одеси. Також лекцію про моду у 2020-2021 роках прочитала професорка кафедри дизайну одягу Київського національного університету культури і мистецтв, дизайнерка Ліана Білякович.

Lutsk Fashion Weekend відбувся вже увосьме. Зауважимо, легенева артеріальна гіпертензія - це рідкісне захворювання, яке вражає судини, що переносять кров від серця до легень. Хворі на цей недуг страждають від задишки, запаморочення, втоми, набряків. У них може розвинутися серцева недостатність. У найтяжчих випадках потрібна пересадка серця і легень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода в Луцьку 11 листопада
Наступна новина «Волинь» програла «Металісту». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини