У Луцьку офіційно запрацювали дитсадки. Фото

У Луцьку офіційно запрацювали дитсадки. Фото
Фото «Суспільне. Волинь»

З 3-го червня у Луцьку офіційно відновили роботу заклади дитячої освіти. Не відкрили один дитсадок, там тривають ремонтні роботи. Решта 41 заклад – прийняв сьогодні дітей.

Загалом в заклади дошкільної освіти пішло 1187 дітей, розповіла начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, пише Суспільне.Волинь.

О 7:30 ранку, працівники одного з луцьких ДНЗ на вулиці зустрічали вихованців. Кожній дитині, перш ніж пустити у групу, вимірюють температуру.

На територію садка мамам і татам не можна. Температурний скринінг пройшли і працівники дитячого закладу. У батьків беруть довідки від сімейного лікаря про те, що дитина здорова.

У молодшій групі дитсадка "Берегиня" за списком 33 дитини. Сьогодні очікують семеро вихованців, розповіла вихователька Валентина Мозоль.

Чотирирічний Данило Прилуцький з собою у дитсадок взяв піжаму, одяг та серветки. Хлопчика привела мама. Каже: під час карантину не припиняла працювати, тому чекала на відновлення роботи закладів дитячої освіти.

«Знаходитися постійно вдома це не вихід, біля гаджетів, біля мультиків. Роботу ніхто не відміняв. Ще як могли там зі старшим братом лишали, але це теж не вихід залишати двох дітей малих», – зазначила Юлія Прилуцька.

Директорка дитсадка Лариса Мінаєва розповідає: впродовж дня діти часто митимуть руки, їм мірятимуть температуру. Усі дані вносять до спеціального журналу. Багато часу діти проводитимуть надворі.

Усі дитсадки в період карантину за кошти місцевого бюджету проводили ремонтні роботи, розповіла начальниця управління освіти Луцької міськради Зіновія Лещенко. Вихователі працювали дистанційно – записували заняття на відео і викладали на сайт управління освіти.

  

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 1000 тестів на коронавірус передала «Європейська солідарність» Волинській обласній лікарні
Наступна новина Луцькі зупинки хочуть облаштувати у єдиному стилі. Показали проєкт
Останні новини
Схожі новини