1000 тестів на коронавірус передала «Європейська солідарність» Волинській обласній лікарні

1000 тестів на коронавірус передала «Європейська солідарність» Волинській обласній лікарні

Партія «Європейська солідарність» та благодійний фонд Петра Порошенка передали Волинській обласній клінічній лікарні 1000 тестів на коронавірусну інфекцію, обласній дитячій лікарні – 400 тестів. Їх робитимуть усім, кому потрібна госпіталізація, аби не занести вірус у лікарню.

Передали тести у середу, 3 червня. Передачу здійснювали активісти партії, зокрема Тарас Яковлев та Сергій Григоренко.

Тести зі швейцарською якістю

Це неодноразова акція допомоги медикам. Раніше партійці «Європейської солідарності» передавали обласній клінічній, обласній інфекційній лікарням, а також кільком районним закладам захисні костюми та окуляри.

Цього разу благодійний фонд Петра Порошенка привіз тести на коронавірус виробництва швейцарської компанії Roche. Вони виявляють специфічні антитіла, які з’являються в організмі зараженої коронавірусом людини. Тести мають високу чутливість. Зокрема, вони кращі за експрес-тести, які Міністерство охорони здоров’я раніше передало у лікарні.

«Ми підсилюємо діагностику, аби наші лікарі могли ефективніше виявляти і лікувати хворих. Це перша партія тестів, але не остання. Сподіваємось, і надалі підтримувати наші медзаклади», - сказав член партії «Європейська солідарність» Тарас Яковлев.

Кому робитимуть ці тести

Медичний директор з хірургічної частини Волинської обласної клінічної лікарні Микола Галей каже, що тести на коронавірус тепер роблять усім, хто потребує операції або лікування в стаціонарі. Це стосується і планових, і термінових хворих. Від результатів тесту залежить подальша тактика – хворого або госпіталізують у звичайне відділення, або везуть у корпус лікарні з хворими на коронавірус, що у Боголюбах.

Скільки часу буде необхідність в такій перевірці невідомо, тож ця тисяча тестів точно буде незайвою.

«Вони допоможуть швидко, якісно і правильно визначити, як лікувати того чи іншого пацієнта. Таке тестування допомагає не покласти хворого на коронавірус у відділення, де інші пацієнти не мають цієї інфекції, і зашкодити їм», - пояснює Микола Галей.

Ще 400 тестів поїхали до Волинської обласної дитячої лікарні. Діти хоч зазвичай не мають ускладнень, та все ж хворіють і можуть передавати вірус іншим.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на Поминальну суботу запустять додаткові тролейбуси та автобуси
Наступна новина У Луцьку офіційно запрацювали дитсадки. Фото
Останні новини
Схожі новини