У Луцьку під час презентації книги зібрали кошти на третину пікапа. ФОТО

У Луцьку під час презентації книги зібрали кошти на третину пікапа. ФОТО
Фото: Людмила Герасимюк

Вперше від початку повномасштабного вторгнення команда міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» спільно з волонтерським штабом «Ангар» організувала презентацію книги. До Луцька приїхала письменниця Ірена Карпа.

Директорка «Фронтери» Елла Яцута на початку заходу зауважила, що ця подія особлива, адже нарешті до міста повертається літературне життя. Однак вона зауважила, що це можливо лише завдяки ЗСУ, тому усі подальші заходи будуть благодійними. Так, вхід на захід був донейтом на автівку. Й таким чином вдалося зібрати 29 630 гривень, тобто орієнтовно третину потрібної суми. 

Читайте також: Громада на Волині придбала вже сьоме авто для військових

Ірена Карпа додала, що це неймовірний результат, адже більше вдалося зібрати лише в столиці.

Презентувала авторка свою нову книгу «Тільки нікому про це не кажи». Те, що в наш час видаються книги вона назвала дивом. 

Також зізналася, що спочатку вагалася, чи буде її роман актуальним, адже в ньому йдеться про насильство, сексуальні злочини та булінг. А зараз ми і так живемо у світі жорстокості. Однак все ж зрозуміла, що ця тема не менш важлива.

Читайте також: Луцькі волонтери збирають на автівки для армії

Попри складну тему «запакувала» роман Ірена Карпа у жанр детективу. Й написаний він у притаманній авторці іронічній формі. Уривки письменниця читала на презентації.

Звісно, під час зустрічі багато йшлося про війну. Адже з перших днів Ірена Карпа стала «голосом України» у Франції. Вона ходила на ефіри телебачення й пояснювала, що відбувається у нашій державі. Зараз жартує, що перекладає навіть меми, аби люди бачили, що ми здатні сміятися у цей час, а тому неймовірно сильні.

До слова, Ірена Карпа каже, що європейці дійсно захоплюються тим, як мобілізувалися українці й дають відсіч у цій війні. 

Читайте також: Діти волинських військових у Болгарії зібрали за тиждень 3000 євро на авто для ЗСУ

Насамкінець відбулася автограф-сесія. Авторка попрохала уважно обирати, що написати в книзі, адже побажання здійснюються. «Знаєте, от ми всі хотіли більше подорожувати, але не так», - каже вона й зауважила, що мільйони українців виїхали за межі країни, аби врятувати своє життя та дітей і зараз розкидані по світу.

Читачі ж ділилися своїми історіями та навіть тим, як змінила попередня книга авторки їх життя. 

Елла Яцута проанонсувала, що незабаром у Луцьку буде чимало літературних зустрічей від команди «Фронтери» та закликала слідкувати за анонсами у соцмережах.

Читайте також: У Луцьку задонатити на армію можна прямо з таксі

Текст : Анна Єкименко-Поліщук

Фото: Людмила Герасимюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У місті на Волині задля економії вимикатимуть вуличні ліхтарі
Наступна новина В Україні розпочалось масове навчання територіальних громад першій психологічній допомозі
Останні новини
Схожі новини