У Луцьку пікетували офіс лісівників. ВІДЕО

У Луцьку пікетували офіс лісівників. ВІДЕО
http://www.volynpost.com/

Кілька волинських осередків політичних партій та громадських організацій пікетували обласне управління лісомисливського господарства з вимогою відставки галузевих керівників.

Про це йдеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Нагадаємо, акція відбулася 3 жовтня.

Біля обласного управління лісового та мисливського господарства зібралися кілька десятків людей на чолі з депутатами Луцької міської ради Павлом Данильчуком та Миколою Федіком і громадським активістом Сергієм Рижковим.

Присутні пікетували офіс лісівників під гаслом «Геть лісову мафію», вимагачи щонайменше відставки начальника обласного управління лісомисливського господарства Олександра Кватирка і навіть заступника голови Держлісагентства Володимира Бондара.

Одним з головних приводів для таких кадрових рішень політики та активісти називають так званий «воротнівський інцидент». Мова про випадок, коли група журналістів та активістів пізнього вечора вистежила на одному з рекреаційних об'єктів Ківерцівського лісгоспу кількох чоловіків, що нібито не повинні були там знаходитись.

У сюжеті зазначають, що, звинувачуючи лісівників у використанні так званих «тітушок» під час ситуації у Воротневі, організатори пікету самі зібрали людей, що ні до теми акції, ні до лісової галузі, ні, ймовірно, до інших суспільних проблем стосунку не мають. А щодо причин своєї участі в пікеті відверто губилися.

Виступивши перед присутніми, організатори дійства пішли вимагати зустрічі з Олександром Кватирком. У приміщення управління усіх не впустили, як пояснила прес-секретар лісівників Світлана Думська, аби не створювати галасу та колотнечі і не заважати працівникам. Такі аргументи не влаштували пікетників, знову в хід пішов гучномовець.

Олександр Кватирко підійшов згодом, але протестуючі його вже не дочекались.

Кватирко наголосив, що за такими акціями стоять люди, кожен із яких має власний інтерес у лісовому господарстві. Хтось хотів би, аби його бізнес-структури охороняли ліс, заробляючи добрі гроші, хтось проштовхує своїх ставлеників на керівні посади в лісгоспах, а ще хтось банально боргує за продукцію поставлену лісівниками.

Щодо самого «воротнівського інциденту» Олександр Кватирко повідомив, що ведеться службове розслідування, і вже в п’ятницю будуть відомі його результати.

У розмовах поза камерою лісівники говорять про безпрецедентний інформаційний та політичний тиск на галузь, що, на їхню думку, пов'язаний зі спробами вивести українські ліси з державного управління і, як це вже трапилось з іншими ресурсами, прибрати до рук.
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Які продукти подорожчають до кінця року
Наступна новина У Польщі хочуть закрити «зелені смуги» на кордоні для українських авто, – ЗМІ
Останні новини
Схожі новини