«Ми не зливаємо округи», - у Луцьку побував лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков

«Ми не зливаємо округи», - у Луцьку побував лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков
Лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков у Луцьку

Майданчиком для зустрічі Дмитра Разумкова із журналістами обрали SkyBar, ресторацію у центрі Луцька.

Літня тераса на даху. Внизу – парк, замок Любарта та іподром, де нещодавно виступав «Квартал 95». Вгорі – небо. Стіл, вода, склянка, збоку – банер в яскравій партійній символіці.

Поки є кілька хвилин до пресконференції кандидати-мажоритарники від партії «Слуга народу» фотографуються із лідером партії та фоні зелено-жовтого банера та записують відеоролики задля підтримки. Пізніше лідер партії Дмитро Разумков зазначить, що в Луцьку – вперше у житті.

«Підтримайте Вячеслава Рубльова. Це не фейковий кандидат…» - наголошує Разумков у зверненні до волинян.

За хвилину-другу в присутності журналістів, працівників штабу та «нефейкових» кандидатів у нардепи в одномандатних округах, зокрема –  Вячеслава Рубльова (20 округ), Сергія Пісачука (22 округ), Максима Приймачука (23 округ), Назара Мисковця (19 округ) та керівника виборчого штабу на Волині й №45 у списку партії Валерія Стернійчука, він пропонує ставити запитання.

 «Ми нікому нічого не зливали»

Його найперше питають про розбудову партії, зокрема й на Волині.

«Насправді партійне будівництво розпочнеться після парламентських виборів. Так, дійсно ми більше будемо розбудовуватися за форматом діджитал та цифрових технологій, максимально будемо виходити в онлайн. Звичайно, частина лишиться і в офлайні. Від цього нікуди не дітися. Тому ця робота  стартує після парламентських виборів. Сьогодні це технічно провести складно. Знаєте, побіжиш за двома зайцями, жодного не спіймаєш», – каже лідер «Слуги народу».

Таким чином, за словами політика, політична сила страхується від рейдерства.

«У нас нема такого ресурсу, як у наших опонентів (часового, людського), тому будівництво партії почнеться після парламентських виборів. Це правильно і з організаційної точки зору, і з точки зору безпеки. У нас же в країні не тільки економічне рейдерство, у нас є і партійне рейдерство. Щоб не натрапити на такі проблеми, ми цим займемося чуть пізніше», - зауважує він.

Дмитро Разумков запевняє, що партія «Слуга народу» висунула достойних кандидатів у всіх одномандатних округах. В тому числі й на Волині.

«У нас є 199 кандидатів у всіх виборчих округах. Ми ніде не пішли на те, щоб не висувати своїх кандидатів. Це призвело б до того, що ви б сьогодні казали, що ми злили округ. Всіх кандидатів, яких ми висували в округах, підтримує політична партія «Слуга народу». Підтримуємо ми лише своїх кандидатів. Нікому ми нічого не обіцяли, нікому нічого не зливали і вважаємо це дуже правильною позицією політичної сили. Ми не висували кандидатів, які колись були народними депутатами або зараз є депутатами», - наголосив Разумков.

Сергій Пісачук, Максим Приймачук, Дмитро Разумков, Назар Мисковець, Валерій Стернійчук
та Вячеслав Рубльов – кандидати від «Слуги народу» на Волині з лідером партії

«Сьогодні є рейтинг КМІСу, там у нас 52,3%»

Зараз ще рано говорити про те, наскільки реальними є успішні результати кандидатів «Слуги народу» в волинських округах, каже політик.

Рано, за його словами, нині говорити і про місцеві вибори.

Натомість парламентські за тиждень до голосування тішать прогнозами і рейтингами, каже Дмитро Разумков.

«Вибори будуть лише в неділю. Сьогодні є рейтинг КМІСу, якому я довіряю. Відповідно до цих даних, партійний рейтинг сягнув 52,3%. Щодо мажоритарних округів, то поки ще рано говорити, бо є округи, де досить висока підтримка, а є такі, де ще наші кандидати будуть прикладати максимум зусиль, щоб отримати перемогу. Але я сподіваюся, що їх буде достатньо, аби представляти кожну з областей держави у Верховній Раді», - переконаний лідер «Слуги народу».

Політик радить не забігати наперед і щодо того, з ким співпрацюватиме його партія у майбутньому парламенті. Бо – сьогодні достеменно невідомо, які політичні сили опиняться під куполом Верховної Ради. За одним опитуваннями, проходять одні, за іншими – інші.

«Давайте не будемо ділити шкуру не вбитого ведмедя. Хай  український виборець проголосує за певну політичну силу, за певних мажоритарників, тоді будемо дивитися. Свої «червоні лінії» ми намалювали давно, ще кандидатом в президенти Володимиром Зеленським. Про все дізнаємося 21 липня», - каже Дмитро Разумков.

«Буду державним службовцем – говоритиму українською»

На даху луцької багатоповерхівки, у серці Волині, Дмитро Разумков відповідав журналістам на запитання українською мовою. Зрідка – переходив на російську. Поцікавилися, чому не принципово російською, адже чимало ЗМІ пишуть про заяви Разумкова нібито про те, що він принципово говоритиме російською, доки триватиме війна в Україні.

Той відповідає одразу і російською.

«Не зовсім правильно ця позиція була озвучена. Я зайняв таку позицію ще в 2014 році, і мова йшла про публічні виступи, поки у нас анексія Криму та окупований Донбас. Справді в побуті часто говорю російською, не буду приховувати. Я казав про те, що поки я не є на державній службі, не є депутатом чи на будь-якій іншій посаді, я це можу робити. 

Якщо я буду держслужбовцем, тоді я просто буду зобов’язаний говорити українською мовою. Поки я буду спілкуватися російською мовою (переходить на українську, - авт.) виключно під час ефірів. Я сподіваюся, лишилося небагато часу. Можливо, щось зміниться після 21-го – і я перейду на державну мову, як це і відповідає українському законодавству. Але я не бачу тут великої проблеми. Ви ж мене розумієте і російською прекрасно, бачу. Правда?» - зазначає лідер партії «Слуга народу».

З Палицею «навіть ніколи не зустрічався»

Після парламентських виборів частина людей зі списку партії може піти працювати «в інші органи влади». Такого Дмитро Разумков не виключає. В тому числі й до уряду.

Щодо імені потенційного прем’єра, то тут Дмитро Разумков був категоричний: політик наголошує, що «партія сьогодні займається виборами», а «часу на балачки не має».

Не став коментувати він й інформацію про те, що одним із кандидатів на посаду керівника уряду є Ігор Палиця.

«Ще раз кажу: давайте, хай вибори пройдуть. Як мені відомо, сьогодні кандидатура прем’єра не обговорюється. Тому що кандидатура прем’єра обговорюється коаліцією чи партією, яка має більшість у Верховній Раді. На сьогодні ні щодо Ігоря Палиці, ні щодо когось іншого такої дискусії нема. Думаю, зараз є чим зайнятися всім, в тому числі й мені, ніж займатися обговоренням цих питань», - зауважив Разумков.

На запитання, чи знайомий Дмитро Разумков із головою Волиньради Ігорем Палицею, політик відповів, що – ні.

«Не знайомий. Навіть ніколи не зустрічався. Якщо не помиляюся, може, десь і бачилися колись на якомусь заході, але здається, що ні», - каже політик.

 *  *  *

Сьогодні команда «Слуги народу» напрацьовує пріоритети у різних напрямках розвитку країни, над якими працюватиме після виборів.

У партії працюють внутрішні комісії. Там напрацьовують концепції і навіть майбутні законодавчі ініціативи.

«У нас нема пріоритетних і непріоритетних напрямків. Всі сфери важливі. Так, буде певна градація в плані голосування у Верховній Раді. Але завдань перед нами сьогодні буде стояти багато. Ми це прекрасно розуміємо», - зауважує Разумков.

Пресконференція тривала трохи більше 11-ти хвилин. Відповівши на запитання, у супроводі працівників свого штабу і без «бодігартів» Дмитро Разумков залишив приміщення, де відбувалася його перша «луцька» розмова з журналістами.

Текст і фото: Олена ЛІВІЦЬКА.

Місце зустрічі – ресторація на даху
Політик каже: всі кандидати достойні 
Спершу – серія фото на підтримку кандидатів...
З Вячеславом Рубльовим

 

З Максимом Приймачуком
З Сергієм Пісачуком

 

З Назаром Мисковцем
Далі – про справи насущні

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Хіба патріотизм – це «Будьмо!» за чаркою горілки?» – лучан кличуть на цікаву розмову
Наступна новина «У Луцьку часто роблять те, на чому можна швидко попіаритися», - Юрій Моклиця. ІНТЕРВ'Ю
Останні новини
Схожі новини