У Луцьку побував відомий французький інженер-винахідник. ФОТО

У Луцьку побував відомий французький інженер-винахідник. ФОТО
Ліонель Серра

Француз Ліонель Серра, який бере участь у незвичайному веломарафоні, 3 липня побував у Луцьку.

Наразі француз проїхав понад 2 тисяч кілометрів, – повідомляють у відділі з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА.

Професор розповів, що за час мандрівки зустрів в Україні хороших друзів, йому сподобалася місцева природа та дороги.

«До нас приїхав один із кращих фахівців із питань збереження енергії у всьому світі! Ліонелю сподобався наш волинський край та люди. Основна мета поїздки – показати цінність сонячної енергії, яка допоможе зекономити енергоресурси. Хочеться, щоб до міжнародної співпраці долучалися і наші місцеві фахівці, які хочуть розвиватися в цьому напрямку», – зазначив директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» Володимир Новосад.

Нагадаємо, французький інженер-винахідник бере участь у міжнародному веломарафоні. Ініціативна група з країн Європейської співдружності здійснює велосипедний марафон «The Sun Trip» по легендарному Шовковому шляху від Франції до Китаю, зокрема й шляхами України та Волині. Мета марафону – впровадження новітніх інноваційних технологій у сфері збереження енергії та залучення сонячної енергії для застосування у світовій економіці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зникла 4-річна дитина, – ЗМІ. ФОТО
Наступна новина Знайшли маленького хлопчика, якого розшукували в Луцьку
Останні новини
Схожі новини