У Луцьку поставлять підземні смітники: де і за чиї гроші

У Луцьку поставлять підземні смітники: де і за чиї гроші
Фото ілюстративне

У Луцьку купили сміттєвоз, який може спустошувати підземні баки. Невдовзі перші такі контейнери поставлять на вулиці Гулака-Артемовського.

Про це «Першому» розповів директор міського департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась.

З його слів, спеціальний сміттєвоз купили за кошти міського бюджету комунальному підприємству «Луцькспецкомунтранс». Він коштував 2 мільйони гривень.

Де з’являться підземні смітники

Перші підземні смітники встановлять на вулиці Гулака-Артемовського, біля будинку №13.

«Ми розробили проект. Шукаємо підрядника, який може це втілити», - розповів чиновник.

Двір на вулиці Гулака-Артемовського обрали, тому що там стоїть близько десяти звичайних контейнерів, біля яких часто безлад.

Натомість там поставлять два підземні баки. Кожен з них об’ємом п’ять метрів кубічних заміняє п’ять звичайних смітників.

Скільки вони коштують

Один підземний контейнер коштує 180 тисяч гривень. Разом зі встановленням та облаштуванням майданчика два обійдуться у півмільйона гривень.

Де ще будуть нововведення

Міська рада звернулась до місцевих забудовників, аби вони теж ставили підземні баки на своїй території. Зі слів Юрія Крася, відгукнулись будівельні компанії «Інвестор», «Луцьксантехмонтаж №536», «Житлобуд-2», «Яровиця». Вони поступово облаштовуватимуть майданчики та встановлюватимуть підземні контейнери у своїх житлових комплексах.

Раніше, генеральний директор компанії «Інвестор» Андрій Разумовський розповідав, що такі контейнери поставлять у ЖК «Супернова».

«Від таких контейнерів не буде запаху, вони не принаджуватимуть бездомних псів, сміття не розноситиме вітер. Сміття сортуватиметься. У контейнері є датчик заповнення – машина повинна приїздити тільки у потрібний час», - пояснював забудовник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пояснили, чого в Стиру іноді тече червона вода
Наступна новина П'яні рагулі, протокол за голоблю і диво на митниці. Матюкатись хочеться
Останні новини
Схожі новини