У Луцьку протестували власники «євроблях». ФОТО

У Луцьку протестували власники «євроблях». ФОТО

У Луцьку «євробляхарі» влаштували протестний автопробіг. Люди протестували проти ухвалення Верховною Радою закону про розмитнення в Україні автомобілів на європейській реєстрації.

Про це пише Волинь 24.

Близько 70 автомобілів на європейській реєстрації (так званих «євроблях») пригнали вчора, 8 листопада, ввечері на Замкову площу Луцька їхні власники. 

У такий спосіб вони висловили протест проти ухвалення Верховною Радою закону про розмитнення «євроблях».

Зазначимо, Верховна Рада України ухвалила законопроект, що знижує акцизи на розмитнення автомобілів, ввезених з Європи.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Верховній Раді легалізували «євробляхи»


Однак власники авто на європейській реєстрації вважають нові ставки акцизу зависокими і пропонують Президенту заветувати ухвалений закон.

На знак протесту проти ухвалення нового закону, який не задовольнив «євробляхарів», лідер громадської організації «АвтоЄвроСила» Олег Ярошевич у Києві демонстративно спалив позашляховик «Ленд Ровер».

Як розповів голова громадської організації «Автомайдан Волинь» Сергій Поха, власники авто на європейській реєстрації в Луцьку підтримують колег з Києва і своїм зібранням хочуть продемонструвати незгоду із щойно ухваленим законом.

Вони проїхали із ввімкненою аварійною сигналізацією через місто до Київського майдану, де постояли перед ОДА і роз'їхалися.

Крім «євробляхарів», за словами учасника акції Радима Романюка, там було багато автомобілів на українських номерах, власники яких теж за доступне розмитнення.

Вчорашню акцію називають попереджувальною. Обіцяють зібратися вдруге в неділю, 11 листопада.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани довіряють якості продуктів на ринках. ВІДЕО
Наступна новина На Волині сільський священик працює й учителем іноземної мови
Останні новини
Схожі новини