У Луцьку протестують проти закриття книгарні. ФОТО

У Луцьку протестують проти закриття книгарні. ФОТО
джерело фото: pravda.lutsk.ua

У Луцьку кілька десятків жителів зібрались на мітинг щодо виселення найстарішої та єдиної державної книгарні в місті.

Захід відбувся у вівторок, 4 липня, у приміщенні книгарні «Освіта», – пише Волинська правда

У приміщенні книжкового магазину зібралися відомі волинські письменники, видавці, журналісти та небайдужі лучани. Директор магазину Оксана Грінченко зазначає, що подібні проблеми виникають не вперше.

«Наша книгарня знаходиться тут з 1959 року. Я прийшла сюди працювати у 1990 році. Книгарня «Освіта» завжди була успішним підприємством. Зараз мені закидають те, що нам дають пільгову оренду за гривню, але це ж передбачено Законом. Книгарня, яка має хоча б 50% українського асортименту, повинна мати цю пільгу. В нас на 100% український асортимент. Повинна ж бути хоча б одна державна книгарня», – сказала жінка.

«Є закони президентів Кучми, Ющенка, навіть Януковича, про те, що книгарні заборонено перепрофільовувати і «виселяти». А депутати міської ради не чули цих законів? Зараз на російському телебаченні будуть показувати, що в Україні закривають книгарні», – додала директорка книгарні.

Ніна Горик пригадала, що схожа ситуація була у 90-х роках, але тоді книгарню відстояли, тому і зараз спільнота міста повинна це зробити.

Під час акції всі присутні вирішили вивісити на стінах магазину банер про те, що книгарню хочуть «виселити», створити лист-звернення до голови ОДА, до голови обласної ради, до міського голови і до волинських народних депутатів проти «виселення» і збирати підписи тих, хто проти цього.

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку виселили із займаного приміщення книгарню «Планета», яка знаходилась у сусідньому з «Освітою» приміщенні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські випускники зізналися, у скільки їм обійшлося свято
Наступна новина Курс валют на 4 липня: долар і євро почали дорожчати
Останні новини
Схожі новини