У Луцьку радилися щодо фінансування енергозберігаючих заходів

У Луцьку радилися щодо фінансування енергозберігаючих заходів

До Луцька прибули представники різних європейських організацій, аби обговорити реалізацію проекту «Енергоефективність у громадських будівлях Луцька».

Як кредитне, так і грантове фінансування НЕФКО охоплює 40 будівель бюджетної сфери. Відтак, учасники робочої наради узгодили поділ робіт на лоти та обговорили їх фінансування, – ідеться в сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Зокрема, Костянтин Патракєєв запропонував лот зі встановлення індивідуальних теплових пунктів у місті здійснювати коштом кредиту, що дозволить значно зекономити гроші місцевого бюджету. Натомість грантові кошти використати в інших цілях. Своєю чергою представник НЕФКО Амунд Бейтнес зазначив, що зараз проекти мають вигляд чорнових.

Представники Європейських партнерів міста працюватимуть у Луцьку кілька днів, аби, так би мовити, довершити весь план дій та правильно розподілити кредитні та грантові кошти.

До слова, наприкінці травня у Києві відбулося підписання кредитного та грантового договорів між Луцькою міською радою та НЕФКО у межах реалізації масштабного проекту «Енергоефективність у громадських будівлях міста Луцька», згідно з якими наше місто отримає кредит у розмірі 5 мільйонів євро від НЕФКО та 1,3 мільйони євро гранту від Фонду E5P.

Крім того, передбачена й частка співфінансування з міського бюджету у розмірі 1 мільйон євро, за що й проголосували депутати міської ради на крайній сесії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинському містечку затопило частину дороги
Наступна новина Навчатимуть створювати і вести бізнес
Останні новини
Схожі новини