У Луцьку репетитори розкажуть, скільки заробляють

У Луцьку репетитори розкажуть, скільки заробляють
Фото ілюстративне

У Луцьку репетиторам нагадали, що дохід від послуг, які вони надають, є об’єктом обов’язкового декларування. Зокрема, в Україні до 1 травня 2019 року триватиме деклараційна кампанія. Серед тих, хто має завітати до органів ДФС у обов’язковому порядку – громадяни, котрі  минулоріч надавали послуги з репетиторства, не будучи зареєстровані як фізичні особи-підприємці.

До категорії репетиторських послуг відносяться підготовка дітей до школи, до вступу у навчальні заклади або до незалежного тестування, написання рефератів, контрольних, курсових чи дипломних робіт тощо, – зазначають в Луцькому управлінні ГУ ДФС у Волинській області.

Репетиторам наголошують, що якщо впродовж 2018 року в них були доходи від вищезазначених або подібних послуг, суму винагороди необхідно включити до  річного оподатковуваного доходу та задекларувати його через подання до фіскальної служби, за місцем  проживання, декларації про майновий стан і доходи.

Зазначимо, що згідно з п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу України дохід від надання репетиторських послуг оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків. Окрім цього з такого доходу справляється військовий збір за ставкою 1,5 відсотка.

У Луцькому управлінні ГУ ДФС у Волинській області нагадують про можливість отримання у Центрах обслуговування платників за місцем вашого проживання безкоштовної консультаційної допомоги із порядку заповнення декларації про майновий стан і доходи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучан запрошують на феєрію «Спляча красуня». ВІДЕО
Наступна новина На волинському кордоні зловили чоловіка, який віз колекцію старовинних грошей. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини