У Луцьку ресторатори вийдуть на акцію протесту

У Луцьку ресторатори вийдуть на акцію протесту
Фото ілюстративне

Луцькі ресторатори організовують акцію протесту «Маю право працювати», під час якої вимагатимуть скасування дискримінації ресторанного бізнесу в умовах карантину.

Акція відбудеться 11 листопада перед приміщенням Волинської ОДА. Початок – о 10-й годині. Про це повідомили організатори.

Вони розповіли, що акція матиме всеукраїнський масштаб і відбудеться також у Києві, Львові, Ковелі, Харкові, Рівному, Сумах, Тернополі, Полтаві та інших містах.

Запланована кількість учасників у Луцьку – 2 тисячі осіб.

«Метою акції є висвітлення та скасування дискримінації ресторанного бізнесу та неправомірного тиску на нього збоку влади, а що найгоовніше – втрати мільйонами громадян робочих місць і мільярдів надходжень до бюджетів всіх рівнів», – заявляють організатори.

Вони вважають, що розпорядженнями щодо обмеження нічних годин роботи закладів громадського харчування з 22-ї до 7-ї, а також намірами впровадити «карантин вихідного дня», Кабінет Міністрів України грубо порушує гарантовані Конституцією України права громадян на ведення підприємницької діяльності, право на працю, право на свободу пересування тощо.

«Обмеження роботи закладів громадського харчування взагалі не мають під собою жодного логічного та статистичного підгрунтя, адже саме в цьому секторі надання послуг населенню дотримуються найвищих санітарних стандартів, а згідно з даними ВООЗ лише 1% тих, хто захворів, пов’язують це з відвідуванням закладів громадського харчування або дозвілля», – кажуть організатори.

Представники ресторанного бізнесу впевнені, що обмеження, які зараз діють в Україні, можуть бути введені тільки в разі прийняття відповідного Закону Верховною Радою України або введення рішенням РНБО України надзвичайного стану.

«Наразі проходить вибіркове блокування підприємницької діяльності окремих галузей і здійснюється систематичний адміністративний тиск», – заявляють ресторатори.

Учасники акції закликають органи центральної і місцевої влади припинити тиск на бізнес, скасувати обмеження та порушення конституційних прав громадян шляхом видання та виконання завідомо незаконних наказів.

Також у рамках проведення акції планують передати листи-звернення з підписами до 5000 осіб на адресу прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, начальника ГУНП у Волинській області Юрія Крошка


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський захворів на коронавірус
Наступна новина «Великий день для науки та людства». Одна з вакцин від СOVID-19 ефективна на 90%
Останні новини
Схожі новини